Menu
Blog

Waarom zijn je kinderen zo verslingerd aan Fortnite?

Fun

Wie tieners of prepubers in huis heeft, heeft ongetwijfeld al gehoord van Fortnite. Willen of niet, je kan er gewoon niet omheen. Wij zorgen dat je als ouders helemaal mee bent met je tijd.

06.02.2019 Céline Roman

Fortnite: succesverhaal zonder einde

In ons vorige artikel 'Wat is Fortnite?' kon je al lezen dat Fortnite een online survival game is waarbij je, kort samengevat, als laatste moet proberen te overleven op een verlaten eiland. De game werd in juni 2017 ontwikkeld en is sindsdien altijd blijven groeien. Omdat het zo eenvoudig is, omdat er vaak nieuwe elementen in het spel opduiken en omdat er vaak sessies gestreamd en door miljoenen mensen bekeken worden.

Fortnite: de dansjes

Wanneer je tiener zijn console eindelijk aan de kant schuift, om jouw oren en zijn ogen rust te gunnen, is dat om te praten over de Carlton Dance, de Floss Dance of de Electro Shuffle. Want Fortnite heeft onmiskenbaar ook een culturele invloed.
De ontwikkelaars van de game geven de populairste dansjes die ze op het web vinden een tweede leven in het spel.
Je kan er bijvoorbeeld het danspasje vinden dat bij de wereldhit Gangnam Style hoort (een van de eerste video's met een miljard views op YouTube). Alleen werd dat voor de gelegenheid omgedoopt tot Ride the pony. Of het dansje Best Mates, dat verwijst naar het clipje dat Marlon Webb maakte bij de hit 'Take on Me'. Tot slot gebruikt de Franse voetbalster Griezmann een van de dansjes uit het spel om zijn doelpunten te vieren: Take the L.
De game beperkt zich dus niet tot de wereld van de gamers.
Bekijk de 10 beste danspasjes in de videogame.

Fortnite beschuldigd van plagiaat

Maar al dat succes heeft ook een keerzijde: de ontwikkelaars van Epic Games worden niet zelden aangeklaagd wegens plagiaat.
In december 2018 diende acteur Alfonso Ribeiro (Carlton in de hitserie The Fresh Prince of Bel-Air) klacht in tegen de makers van de game. Hij beschuldigde hen ervan het dansje dat hij in 1991 in de tv-serie had bedacht, schaamteloos te hebben gekopieerd. Oordeel zelf.
Maar hij is niet de enige die een schadevergoeding eist... Rapper 2 Milly diende ook klacht in omdat de makers zijn dansje, de Milly Rock, zouden hebben gepikt.

Wat is Fortnite ?

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.