Menu

Waarom ook mannen naar Thuis kijken

Er kijken niet alleen vrouwen naar Thuis, de populairste soap van Vlaanderen. Hier lees je waarom de mannen vrolijk meedoen én gelijk hebben!

14.04.2017
Door Céline R

Thuis, de coolste soap van Vlaanderen – sorry, Familie-fans – gaat al vele jaren mee. Sinds 1995 om precies te zijn. Om even aan te geven hoe indrukwekkend lang dat eigenlijk is: ’95 was het jaar waarin VT4 en TMF werden opgericht, waarin chipszakken voor het eerst gepimpt werden met Flippo’s en waarin Windows ’95 werd gelanceerd (dat laatste spreekt voor zich, maar toch). Làng geleden dus. Het geheim van de soap schuilt niet alleen in de bloedstollende verhaallijnen en de ijzersterke cast, maar ook in het feit dat de serie zowel vrouwen als mannen weet aan te spreken. Lees verder als je te weten wil komen hoe je je tegenover je vrienden moet verantwoorden voor je Thuis-liefde (graag gedaan, mannen) of hoe je je man ervan moet zien te overtuigen om toch eens mee te kijken naar de avonturen van Simonneke en co (graag gedaan, vrouwen).

Verandering van spijs doet eten  

Hoewel het kot voor veel Thuis-fanaten te klein was toen de populaire Toon plots uit de serie verdween – nadat ook Joy Anna Thielemans eerder vorige maand voor de laatste keer in de huid van Jana kroop én oude rotten Yvette en Jenny respectievelijk uit de serie zijn geschrapt en gestapt – kun je de makers echt niet verwijten dat ze altijd uit hetzelfde vaatje blijven tappen. De vrijgezellen van Temptation Island wisten het al: verandering van spijs doet eten (om het met de gevleugelde woorden van Alex te zeggen: “Als je lang een relatie hebt, is het eigenlijk net of je elke dag een boterham met kaas eet. Soms ben je toe aan een frietje oorlog”). Er wordt geregeld jong, vers bloed in de serie gepompt, met nieuwe gezichten als Tamara, Jessica en Arne tot gevolg, en dat kan de Thuis-kijker (zowel mannelijk als vrouwelijk) duidelijk bekoren.

Bad boys zijn dik oké in Thuis

Thuis heeft een zwak voor ‘bad boys’ en daar kunnen mannen zich wel in vinden – ook al zitten ze zelf thuis naar Thuis te kijken (of misschien is dat net de reden …). De leren jekker waaraan we Franky Bomans al jarenlang herkennen, laat bijvoorbeeld al meteen zien met wat voor type we te maken hebben. De klusser beleefde spannende slippertjes met Rosa, Leontien en Véronique – hoewel hij nu wel beweert zijn ‘Suske’ doodgraag te zien – en belandde zelfs in de gevangenis voor fraude. Ook zijn broer Luc is niet vies van louche zaakjes en smerige plannetjes die soms zelfs een dodelijke afloop kennen (wij zijn alvast nog altijd niet bekomen van de dood van Jack!). Tot slot hebben ook bajesklant Eddy en zelfs ideale schoonzoon Peter duidelijk een donker kantje – wat natuurlijk niet wil zeggen dat het altijd even goed afloopt voor deze ruige types …