Menu
Blog

Waarom het weer uitkijken is naar de legendarische NBA All-Star Game

Fun

2018 is nog maar pas begonnen, en een van de leukste en spectaculairste basketbalmatchen van het jaar is al in zicht. Op 18 februari is het namelijk weer tijd voor het beruchte jaarlijkse NBA All-Star Game! De naam zegt het zelf: de grootste supersterren van Amerika’s prestigieuze basketbalcompetitie nemen het tegen elkaar op. Dit keer kregen levende legendes LeBron James en Stephen Curry de eer om hun favoriete teams samen te stellen.

16.02.2018 Céline Roman

Nieuwe formule voor All-Star Game
De organisatie achter de unieke wedstrijd heeft deze keer voor een andere aanpak gekozen. Terwijl het vroeger fans, spelers en invloedrijke mediapersoonlijkheden waren die de teams voor de All-Star Game samenstelden, valt die eer dit keer te beurt aan de supersterren zelf. En die hoefden daarbij geen rekening te houden met een evenwicht tussen spelers uit de Eastern of Western Conference. Nee, LeBron James en Stephen Curry kregen carte blanche!

Twee miljoenenteams
Golden State Warriors-legende Stephen Curry werd in 2015 en 2016 verkozen tot Most Valuable Player van de NBA. Hij koos voor een team met onder meer James Harden en All-Star-nieuwkomer Giannis Antetokounmpo. Cleveland-ster LeBron James – die onlangs hoge ogen gooide door de magische grens van 30.000 punten te doorbreken – koos dan weer voor een succesformatie met Kyrie Irving en Kevin Durant. We hoeven je niet te vertellen dat de marktwaarde van deze teams een getal met véél nullen is.

James en Curry in een notendop
Zelfs NBA-leken hebben ongetwijfeld al eens van LeBron James en Stephen Curry gehoord. Zij werden niet voor niks uitgekozen tot kapitein van hun All-Star-team. Hier nog even enkele highlights uit hun carrière:

  • LeBron James is altijd goed voor assists, rebounds en shots. Hij blijft een van de belangrijkste uithangborden van de NBA. De forward van de Cleveland Cavaliers werd in zijn jeugdjaren al vergeleken met Michael Jordan en maakte op z’n 19de zijn debuut in de NBA. De statistieken liegen er niet om: LeBron James werd maar liefst 4 keer MVP. Ook zijn levensverhaal is inspirerend en maakt hem razend populair.    

  • Stephen ‘Steph’ Curry is geen onbekende van het NBA All-Star Weekend. Zoals gezegd werd hij al twee keer MVP, en in 2011 won de point-guard van de Golden State Warriors de Skills Challenge. Dat hij over skills beschikt, bewijst hij trouwens elke keer op het basketbalparket. Hou zeker zijn driepunters in het oog: hij is een specialist!

Wil je de prestaties van de NBA-sterren op de voet volgen? Kijk dan op 18 februari naar Eleven Sports, gratis inbegrepen in ons Love-aanbod!

Ontdek Love

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.