Menu
Blog

Waarom het handig is om je smartphone te reinigen

Tot uw dienst

De meerderheid van de Belgen kuist nooit zijn smartphone. Nochtans is het een broeihaard van bacteriën. Wij helpen je jouw smartphone er op een veilige manier weer als nieuw te laten uitzien.

07.12.2017 Céline Roman

Uit een onderzoek van Essity blijkt dat 56 % van de Belgen zijn smartphone alleen reinigt als hij zichtbaar vuil is. En dan nog maken 6 Belgen op 10 enkel het scherm proper. Nochtans blijkt nu dat het wel nodig is om je smartphone geregeld te reinigen.

Wat heb je er anders aan dat je je handen wast, als je daarna duizenden keer per dag een telefoon aanraakt waarop het letterlijk wemelt van de bacteriën? Gelukkig is de oplossing vrij eenvoudig!

Om je smartphone heel eenvoudig te reinigen heb je nodig:

- een wattenstaafje;
- een vel keukenpapier;
- een handdoek.

Was je handen alvorens je begint je smartphone te reinigen. Leer jezelf de reflex aan om eerst je smartphone uit te schakelen. Leg je smartphone daarna op het vel keukenpapier. Begin met de handdoek over het scherm, de randen, de voorkanten en de lenzen te wrijven. Gebruik het wattenstaafje om de mini-jack en de usb-poort uit te kuisen (waar je de adapter in steekt). Deze methode is veilig en je hebt er geen chemische producten voor nodig.

Voor het scherm kan je ook een brildoekje gebruiken, bijvoorbeeld. De cover kan je schoonmaken met een spons die met water is doordrenkt, maar goed is uitgewrongen (dat is heel belangrijk!). In elk geval, en vooral als je telefoon niet waterdicht is, vermijd zeep en gelijkaardige producten.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.