Menu
Blog

Waarom de smartphone tieners helpt te groeien

Fun

Akkoord, er zijn regels rond smartphonegebruik nodig maar dat maakt de smartphone nog niet tot de grote vijand van je kinderen. De smartphone kan hen zelfs helpen te groeien, als een springplank naar zelfstandigheid. Wij vertellen je hoe en waarom.

03.10.2017 Céline Roman

De smartphone kan creativiteit stimuleren
De smartphone kan een geweldig leerinstrument zijn, even leuk als praktisch. Dankzij de ingebouwde camera en de apps kan je tiener bijvoorbeeld leren hoe je de beste foto's neemt en ze bewerkt. Het is een goed middel om creativiteit te stimuleren. En dat geldt uiteraard ook voor filmpjes. Luistert je kind liever naar muziek? Er bestaan een heleboel apps waarmee je een instrument kan leren bespelen.

De smartphone verbetert hun sociale vaardigheden
Verlegen tieners leggen soms moeilijk contact. Ze raken moeilijk uit hun woorden. Dankzij sociale apps en datingapps vinden ze nu makkelijker de weg naar community's en discussiegroepen. Om met elkaar te praten, of af te spreken! En bovendien blijven ze zo ook makkelijker in contact met familie of vrienden. Een normaal gebruik kan wonderen doen voor het moreel en de sociale vaardigheden.

De smartphone opent deuren
Het is de geknipte tool om toegang te krijgen tot cursussen en colleges, om contact te leggen met mensen aan de andere kant van de wereld en dus om je talenkennis te ontwikkelen.

Een nuttige tool, dat wel, maar er zijn ook regels
Sommige ouders hebben het goede idee om een soort charter op te stellen, zoals je voor eender welk ander aspect van het gezinsleven zou doen. Dat charter regelt het smartphonegebruik van elke tiener en omvat een aantal regels: periode dat ze de smartphone mogen gebruiken, mag de smartphone mee naar school, beperkte bundel om te bellen of voor mobiel internet, het uur waarop de gsm uit moet enz. In ruil beloven de ouders om de privacy van hun kinderen niet te schenden (niet meer dan ze in realiteit zouden doen). Mits duidelijke regels kan de smartphone een geweldige tool blijken om tieners te helpen om te groeien en zelfstandig te worden.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.