Menu
Blog

Waarom de Moto E5 Plus je zal verbazen

Tech

Een oogstrelend design. Een robuust uiterlijk. Een systeem dat soepel draait en behoorlijke foto’s maakt. Motorola heeft meer dan één pijl op zijn boog om je te verleiden. De E5 Plus is daarvan het bewijs.

17.01.2019 Cédric Godart

De Moto E5 had al een scherm van 5,7 inch. De E5 Plus zet nog een flinke stap verder en overschrijdt 6 inch, zonder een aanslag te plegen op je budget. Dit is dus een grote telefoon, maar hij is ook uitgebalanceerd en robuust gebouwd. Verder houdt hij de dingen eenvoudig, maar dat doet hij dan ook schitterend. Wij waren echt aangenaam verrast. De afwerking is uitstekend en de telefoon ligt goed en vast in de hand (hij glijdt niet weg).

De Motorola Moto E5 Plus

Het hart van de Moto E5 Plus van Motorola is een quadcore-processor, die kan putten uit 3 GB aan RAM-geheugen. Dat blijkt in de praktijk voldoende om veeleisende apps als Netflix en de meeste games te draaien zonder te warm te worden of te haperen. Heen en weer schakelen tussen de belangrijkste apps (Instagram, Whatsapp, Netflix, Deezer) gaat opmerkelijk vlot, zeker gezien de prijs van deze telefoon en zijn ruim bemeten scherm, met een evenwichtige weergavekwaliteit. Het besturingssysteem is Android 8.

De fotocamera van de Motorola Moto E5 Plus

Motorola staat niet echt bekend om de hoge kwaliteit van zijn fotocamera’s, tenzij je voor een topmodel gaat. Het vorige model, de E4, was zeker geen uitblinker op fotogebied. Maar de E5 Plus heeft een sensor van 13 megapixel aan boord, die gemiddelde tot soms puike resultaten neerzet. Foto’s buiten, met voldoende licht, laten niets te wensen over: de E5 Plus doet zijn werk prima (ook aan de randen van het beeld). Er zit voldoende dynamiek in de beelden. Maar binnen, waar er minder licht is, zijn de resultaten wisselvalliger. De kleuren vallen soms nogal flets uit en gezichten ogen ofwel nogal somber, ofwel overbelicht (door het flitslicht). Video’s maken in full HD is mogelijk, maar niet in 4K. Toch zijn de filmpjes gewoonlijk heel aardig om naar te kijken.

De batterij van de Motorola Moto E5 Plus

Door de batterij van 5.000 mAh is deze smartphone iets zwaarder dan gemiddeld (197 gram), maar de werkingsduur is dan ook voorbeeldig: 2 tot 3 dagen, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Ja, dat heb je goed gelezen: 2 tot 3 dagen. Weinig toestellen kunnen daar aanspraak op maken.

Meevallers:
- Knappe technische kwaliteiten
- Lange batterijduur
- Vlotte, soepele werking

Tegenvallers:
- Geen omkeerbare USB-C
- Middelmatige fotocamera

De Moto E5 Plus is verkrijgbaar voor 129,99 euro zonder abonnement, terwijl je slechts 9 euro betaalt in combinatie met een Dolfijn-abonnement. Ga naar de Orange Shop in je buurt of de online Orange shop om dit toestel te bekijken en te proberen.
En als de 32 GB aan geheugen die bij aankoop in het toestel zit jou onvoldoende lijkt, dan stop je er tegen een zacht prijsje een extra microSD-kaartje in.

Verdient de Samsung Galaxy A6 Plus een plaatsje
onder de kerstboom ?

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.