Menu
Blog

Waarom de Huawei Mate 20 Pro momenteel iedereen op afstand houdt in Android-land

Tech

De strijd om de sterkste leek zich af te spelen tussen Samsung en Apple. Maar met de Mate Pro 20 zet Huawei een indrukwekkende en ronduit buitensporige prestatie neer. Dit zijn onze indrukken.

08.11.2018 Cédric Godart

Huawei moet nu nog alleen maar Apple laten voorgaan als het op aantal geproduceerde toestellen aankomt. En op 26 oktober deed de fabrikant iedereen opkijken toen hij zijn indrukwekkende Mate Pro 20 lanceerde. Dit is toptechnologie in combinatie met de recentste Android (9.0 Pie) om de iPhone XS Max naar de kroon te steken.

Design: klassiek (nu al)

Het design is wellicht het minst originele aspect van het nieuwe model. Je merkt weinig verschil met andere recente producten van het merk en de gelijkenis met de nieuwste Galaxy-toestellen van Samsung is opvallend: een (reuzegroot) scherm met bescheiden en gebogen randen, dat je nog sterker in het scherm zuigt voor een maximale beleving.

Het oled-scherm van bijna 4K (technisch gaat het om een Quad HD) meet 6,39 inch. Dat is flink groter dan gemiddeld, maar de bediening blijft vlot. Onder andere Android Pie zorgt daarvoor. Het maajt gebarenbediening mogelijk, waardoor de Android-wereld opschuift naar die van de iPhone (XS). En net zoals Apple de kleurenweergave van het scherm natuurlijk heeft gemaakt met True Tone, wordt ook op de Mate Pro 20 de kleurtemperatuur automatisch aangepast aan het omgevingslicht.

Alles in de overtreffende trap

De overkill aan vermogen begint bij de Kirin 980-processor op 7 nm, zoals op de nieuwste iPhone. Het toestel verbruikt minder energie en werkt vlotter en krachtiger. Ook de batterij is zeer ruim bemeten - 4.200 mAh - en profiteert bovendien van het lagere energieverbruik. Daardoor haal je gegarandeerd 2 dagen zonder bijladen. En snelladen gaat ook echt snel, in nauwelijks 45 minuten.

Ook de foto’s zijn van een verbluffend hoog niveau. De Mate Pro 20 heeft niet minder dan drie fotosensoren aan boord naast een dubbele ledflitser: een groothoek van 40 megapixel, een nog ruimere groothoek van 20 megapixel en een telelens van 8 megapixel met optische beeldstabilisatie. Huawei schakelt bovendien artificiële intelligentie in om de opnames te perfectioneren. Ze komen daardoor soms iets minder natuurlijk over, maar wat een prestaties: overdag, ’s nachts, bij regen (wij hebben de IP68-waterdichtheid op de fiets getest bij gietende regen), … elke keer krijg je opmerkelijk goede foto’s. Zelfs de selfiecamera op de voorzijde is waarschijnlijk de beste die je momenteel vindt.

Nog andere voordelen? Standaard 128 GB aan geheugen, Dual SIM-compatibiliteit voor twee kaartjes en de snelste 4G-verbinding.

Veel voordelen bij aankoop

Dit is een bijzonder geslaagde krachtdemonstratie van Huawei en daar staat uiteraard ook een forse prijs tegenover: 599,99 €. In combinatie met een abonnement (verbintenis van 12 maanden) wordt die al veel draaglijker: € 449,99. En de cadeaus die je er momenteel bij krijgt, zijn echt interessant: een gratis Huawei Watch GT (waarde: € 199), een gratis draadloze oplader (waarde € 59,99) en € 100 extra voor de overname van je oude smartphone.

Je vindt de Huawei Mate Pro 20 in onze online shop of in je Orange Shop.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.