Menu

Wat kan je doen met 5G? Deze toepassingen komen eraan!

Met 5G krijg je toegang tot het nieuwste mobiele internet. En dat komt met heel wat voordelen! In deze blog ontdek je de belangrijkste toepassingen.

21.03.2022
Door Maité D

Met de komst van 5G neemt het mobiele internet een serieuze sprong voorwaarts. Meer nog, het zou zelfs stabieler kunnen zijn dan de klassieke wifiverbinding. Hier zijn enkele concrete toepassingen die dankzij 5G beter en sneller worden! 

TIP: een 5G-compatibele gsm nodig? Neem een kijkje in onze eshop!

Videobellen zonder haperingen

Van televergaderen tot even inchecken met familie en vrienden: sinds de coronapandemie videobellen we vaker dan ooit tevoren. En dat gaat (helaas) vaak gepaard met haperende beelden en verbrokkelde klank.

Daar brengt 5G binnenkort verandering in. Omdat data gerichter en efficiënter verstuurd worden, wordt mobiel videobellen zeer stabiel

TIP: kies voor een mobiel abonnement met data.

Mobiel gamen voor kampioenen

De snellere laadtijd is vast en zeker ook muziek in de oren van mobiele gamers. Dankzij 5G zal je je favoriete e-sports en games aan de hoogste kwaliteit kunnen beleven. En er is meer: de latentie – of ‘vertraging’ – wordt met factor 50 teruggedrongen in vergelijking met 4G. Het resultaat? Bliksemsnelle verbindingen die je helpen om de beste prestaties neer te zetten. 

Ook voor fans van virtual reality (VR) en augmented reality (AR) is 5G uitstekend nieuws. In dit soort spellen worden namelijk enorm veel data op zeer korte tijd uitgewisseld. En laat dat net zijn waar 5G zo in uitblinkt! 

TIP: op Arena speel je de populairste games waar en wanneer je wil. Maak vandaag nog je gratis account aan! 

Streamen in 4K en hoger

Je hebt eindelijk dat reuzegrote scherm gekocht waar je altijd al van droomde en bent klaar voor een avondje home cinema. Dankzij de 5G-verbinding stream je vanaf nu alles in 4K en zelfs 8K! Zo beleef je de mooiste films vanaf nu op haarscherpe kwaliteit.

Supporter je voor je favoriete teams via ELEVEN? Via 5G zit je op de voorste rij in elke match. Tot op de pixel scherp én bliksemsnel.

TIP: laat je inspireren door de beste Netflix series!

The smart future’s here!

Doordat data veel efficiënter verstuurd kunnen worden, maakt het 5G-netwerk ook de weg vrij een hele reeks andere toepassingen. Zeker voor het Internet of Things (IoT) speelt 5G een sleutelrol. Hier zijn enkele voorbeelden!

Wees er altijd (virtueel) bij!

Zou je je favoriete band elke maand willen zien optreden? Of heb je zin om je team te zien winnen in een match waar je niet kan bijzijn? Met 5G en virtual reality zou dat wel eens werkelijkheid kunnen worden! 

Jij zet thuis een VR-bril op, het event wordt gefilmd met een 360° camera en de rest is puur plezier. Zo beleef je elk evenement alsof je op de eerste rij zit.

Welkom in jouw smart home!

Daarnaast kan de nieuwe mobiele technologie tot 1 miljoen apparaten ondersteunen per vierkante kilometer. En als – in theorie – alle Belgen tegelijk supersnel mobiel kunnen surfen, dan maakt 5G ook écht de weg vrij voor smart homes.

Beeld je in. Je staat in de supermarkt en twijfelt of je nog genoeg groenten in huis hebt. Gelukkig kan je ook vanop je smartphone een kijkje nemen in je slimme koelkast. 

Of wil je na een lange werkdag graag thuiskomen in een warm huis? De slimme thermostaat bedien je vanop je smartphone – waar je ook bent.

Ook bij Orange zijn we helemaal klaar voor de smart future. Ontdek vandaag nog onze Smart Home-packages met slimme lampen, slimme stekker en meer! 

Ja, ik wil meer comfort in mijn leven!

Zelfrijdende auto’s

Nu we steeds meer elektrisch rijden, lijkt de zelfrijdende wagen de logische volgende stap. Om zulke autonome auto’s veilig in het verkeer los te laten, moeten er voortdurend data aan topsnelheid verwerkt kunnen worden.

Zo moet een zelfrijdende wagen bijvoorbeeld meteen kunnen registreren dat er iemand de baan oversteekt of er een andere auto plots uitwijkt. Om dit soort berekeningen te doen, heb je een snelle internetverbinding nodig. Meer nog, zonder 5G zouden er zelfs geen zelfrijdende auto’s kunnen komen!

Zie je 5G al helemaal zitten? Dit heb je nodig!

Zodra 5G in jouw buurt beschikbaar is, kan je alle voordelen zelf ontdekken. Hiervoor heb je slechts twee dingen nodig: 

Ja, ik heb een 5G-smartphone nodig! Ok, doe mij maar extra veel data!

Lees ook:

▶️ Wat is 5G en waarom is het zo belangrijk?
▶️ Beste apps voor Android en iPhone
▶️ 5G vs 4G: wat zijn de verschillen?
▶️ 5G en jouw gezondheid