Menu

Waar blijft jouw filmpje van de 'floss dance'?

Deze hype werd bedacht door een Amerikaanse tiener die ontdekt werd door Rihanna. Het internet staat vol flossfilmpjes die lustig worden gedeeld. Wij leren je flossen als een pro.

18.06.2018
Door Céline R

Wat is flossen?
Tijdens het flossen wieg je je heupen heen en weer en beweeg je je armen van links naar rechts. Het danspasje werd bedacht door Russell Horning, die ook The Backpack Kid wordt genoemd omdat hij altijd een rugzak draagt, en groeide in geen tijd uit tot de grootste hype onder Amerikaanse tieners in jaren.
Flossen is naast een dansje ook een uitdaging die tieners en volwassenen wereldwijd aangaan, waarna ze hun poging posten op Facebook, Snap en Twitter.

Rihanna, de NFL: iedereen doet de floss
Iedereen in Noord-Amerika danst de floss, en Rihanna nog als eerste. Zij zag Russell Horning optreden en ze vond hem zo maf dat ze zijn filmpje onmiddellijk op haar Instagram deelde. Een nieuwe hype was gelanceerd.
Na Rihanna kwam Katy Perry en ook zij was meteen verkocht. Tot zelfs op het punt dat ze besliste om zich in een van zijn clips te monteren... en ze hem twee maanden geleden bij haar op het podium van Saturday Night Live vroeg.
Sindsdien wordt The Backpack Kid voor de grootste shows in Amerika gevraagd om het dansje aan te leren en de uitdaging aan te kondigen. De challenge werd meteen opgepikt door de NFL, de American football liga, en duizenden volwassenen wereldwijd.

Klaar om je kunsten te tonen?
Let op: onderschat het niet. Je hebt best wel een goede conditie nodig. Bekijk de filmpjes goed en volg aandachtig de instructies. Oefen tot je erbij neervalt, post het resultaat op Instagram of Twitter, gebruik de hashtag #flossingchallenge en... vergeet het filmpje niet ook naar ons te sturen, zodat wij je exploten kunnen toejuichen en liken.