Menu

Oproepen via 4G (VoLTE) en WIFI (VoWiFi) voor al onze klanten. Exclusief in België.

Bellen wie je wilt, wanneer je maar wilt, zonder je zorgen te maken over het netwerk? Dat kan met bellen via WIFI (VoWiFi) en 4G (VoLTE). Deze twee functies zijn nu beschikbaar voor al onze klanten (met een mobiel abonnement of een herlaadkaart): exclusief voor Orange klanten.

26.10.2020
Door Maité D

VoLTE (4G) en VoWiFi-oproepen, zijn in 2018 uitzonderlijk gelanceerd voor onze mobile klanten, ondertussen zijn beide functies beschikbaar voor al onze klanten. En als kers op de taart: we zijn de eerste operator in België die deze functies aan onze klanten aanbiedt met herlaadkaarten.

Met VoLTE (oproepen in 4G) profiteer je zowel van de snelheid als de high definition kwaliteit van 4G voor je oproepen. Zolang het wifi-netwerk toegankelijk is kan je met VoWiFi overal in huis of in België bellen. We leggen je uit waarom dit zo geweldig is!

Bellen in high definition met 4G (VoLTE) –oproepen

Misschien is het je opgevallen: met Orange surf je met ongelooflijke snelheden in 4G of 4G+. Maar als je moet bellen, verloopt dit altijd via 2G- of 3G-netwerken. Dit is omdat 4G vooral een netwerk is dat is afgesneden voor internet.

Die tijd is voorbij! 4G is ondertussen aangepast zodat je tegelijkertijd kunt surfen en bellen. Dit klein technisch hoogstandje heeft twee serieuze voordelen: er wordt sneller gebeld en de geluidskwaliteit is echt optimaal (alsof je face to face bent).

Wie heeft er recht op VoLTE-oproepen?

Alle klanten met een Orange gsm-abonnement konden er al vanaf 2018 van genieten. Sinds oktober 2020 hebben klanten met een geblokkeerd Zen-abonnement of met een Orange-herlaadkaart (Tempo Giga of Tempo Easy) er ook toegang toe. En recentelijk kregen ook Tempo Touch-, Dolfijn- en Maghreb Mobile-klanten toegang tot deze dienst.

Maar dat is niet alles, je moet ook uitgerust zijn met een Android-smartphone of een compatibele iPhone:

Toon mij de VoLTE-compatibele smartphones

Hoe 4G-oproepen activeren?

Het is heel eenvoudig, je hoeft eigenlijk helemaal niets te doen! Je kan automatisch profiteren van deze technologie als je een compatibele smartphone en tariefplan hebt.

Ik wil een VoLTE-compatibele smartphone

Geen netwerk? Bellen via wifi met VoWiFi

Hoe werkt het?

We zouden kunnen uitleggen hoe het technisch allemaal in elkaar zit, maar dat heeft geen zin. Onthoud dit: overal in België waar er wifi is, kan je bellen, zelfs wanneer het gsm-netwerk de muren van je huis niet binnendringt. En ook de wifi van de trein, van je ouders, van het kantoor (mits je het wachtwoord weet). Oproepen worden namelijk automatisch doorgeschakeld van het mobiele netwerk van Orange naar de wifi.

Wat zijn de voordelen van bellen over wifi?

  • Comfort: bel vanaf je gsm overal in België via een wifi-verbinding, ook als u geen 2G-, 3G- of 4G-netwerk heeft.
  • Eenvoud: de functie is beschikbaar in de instellingen en eenvoudig te activeren
  • Geen extra kosten: dezelfde tariefregels als je normale oproepen zijn van toepassing, ongeacht of de oproep wordt gedaan via wifi of via het mobiele netwerk.

Wie heeft er recht op VoWiFi-oproepen?

Alle klanten met een Orange gsm-abonnement konden er al van genieten. Sinds oktober 2020 hebben klanten met een geblokkeerd Zen-abonnement of met een Orange-herlaadkaart (Tempo Giga of Tempo Easy) er ook toegang toe. En recentelijk kregen ook Tempo Touch-, Dolfijn- en Maghreb Mobile-klanten toegang tot deze dienst.

Maar dat is niet alles, je moet ook uitgerust zijn met een Android-smartphone of een compatibele iPhone:

Toon mij de VoWiFi-compatibele smartphones

Hoe wifi-oproepen activeren?

▶️ Op Android

Als je smartphone compatibel is, kan het zijn dat wifi-oproepen al geconfigureerd zijn. Als dat niet het geval is, installeer je best de nieuwste update en ga je naar Telefoon> Oproepinstellingen> Bellen via wifi en druk op AAN.

▶️ Op iPhone

Als je smartphone compatibel en up-to-date is, ga je naar Instellingen> Mobiele data> Wi-Fi-oproepen op deze iPhone> AAN.

Dat is alles! Zodra je thuiskomt of verbonden bent met een bekend wifi-netwerk, zie je “Orange B wifi”, dat betekent dat je kan bellen met wifi in plaats van met de Orange 3G- of 4G-netwerken.

Wat als ik op reis ga?

Voorlopig zijn wifi / VoiceOverWiFi-oproepen alleen beschikbaar in België.

Ik wil een VoWiFi-compatibele smartphone

Lees ook:
▶️ Waarom gsm’s en smartphones recycleren zo belangrijk is