Menu
Blog

Voor wie wordt het een vrolijke kerst: Real of Barça?

Fun

Ook in Spanje staat er dit weekend kerstvoetbal op het programma. En het menu ziet er erg smakelijk uit. Real Madrid neemt het namelijk op tegen aartsrivaal Barcelona. De Clásico staat van oudsher bol van de spanning en is altijd een wedstrijd op topniveau. Benieuwd wie dit keer het laken naar zich toetrekt!

22.12.2017 Céline Roman

Barcelona heeft straat voorsprong in La Liga

Barcelona gaat met een gerust gemoed richting hoofdstad. De Catalanen staan comfortabel aan de leiding en hebben een voorsprong van 11 punten op Real Madrid (de Madrilenen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld). Bij winst in Santiago Bernabéu kunnen de sterren van Barça heel ontspannen aan de kerstdis plaatsnemen. Zoals steeds is het uitkijken naar de offensieve tandem Messi-Suarez. 

Decompressie na topseizoen bij Real

Bij Real zit er dit seizoen wat zand in de machine. Na een weergaloos seizoen 2016-2017 laten Ronaldo & co het in de Spaanse competitie wat afweten. Winst in de topper van zaterdag is een must, want de kloof met Barcelona wordt wel erg groot. In thuiswedstrijden tegen de rivaal kan Real Madrid altijd wat meer. Vraag is of de turbo van het trio Ronaldo-Benzema-Bale zaterdag aanslaat.  

Thomas Vermaelen in de basis 

Rode Duivel Thomas Vermaelen heeft zich de afgelopen weken opgewerkt als sterkhouder in de verdediging. Het is ooit anders geweest, maar Vermaelen krijgt positieve kritiek in voetbalminnend Spanje. Hij heeft zijn plaats naast Gerard Piqué afgedwongen en moet zaterdag het offensieve geweld van Real Madrid zien af te stoppen. 
 
Neem plaats op het puntje van je stoel en volg de match live bij Eleven Sports op LOVE. Aftrap op zaterdag 23 december om 13u00!

 

 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.