Menu

Voor je post-vakantiebudget: Motorola Moto G6 of Orange Dive 73?

Zit je na de vakantie een beetje krap bij kas? Overweeg dan deze twee smartphones: de Motolora Moto G6 met Android 8 en de Orange Dive 73. Mét abonnement kosten ze je niet meer dan € 9.

14.08.2018
Door Cédric

Zoek je de beste prijs-kwaliteitverhouding? Daar heb je groot gelijk in. En wil je tegelijk veel vermogen en een vrij groot scherm? Ook dat kan. Als dit je eerste smartphone is of als je vooral een eenvoudig te bedienen toestel wilt, dan raden wij je de Dive 73 Orange aan. Wil je wat meer? Ga dan voor de Motorola Moto G6.

De Orange Dive 73: prijsbreker

Orange biedt de zwarte Dive 73 overal in Europa aan. Hij heeft een HD-scherm (1440 x 720 pixel) van 5,5 inch en een fotosensor van 13 megapixel. Er zit achteraan zelfs een vingerafdruksensor op.
Wij konden vooral de batterij van 3000 mAh appreciëren, want daarmee haal je heel comfortabel tot twee dagen zonder bijladen. En de standby-tijd zonder opladen is al helemaal ongelooflijk: 550 uur! Het superlichte toestel weegt 145 g en heeft 16 GB aan opslaggeheugen. Vind je dat aan de krappe kant voor al je foto’s, video’s, muziek en apps? Dan stop je gewoon een extra geheugenkaartje (van maximaal 128 GB) in het toestel.
Buitenopnamen met het fototoestel zijn van een meer dan behoorlijke kwaliteit. Maar in het halfdonker laten ze wat te wensen over.
Ondanks de bodemprijs van de Dive 73 zit er toch een NFC-chip in, zodat je met je mobieltje kunt betalen, bijvoorbeeld met de Bancontact/Payconiq apps of met Google Pay. En het is geschikt voor de snelle 4G-verbindingen.
De Android 8.1 van dit toestel is de recente versie. Maar er zitten wel alle Orange-apps op en die werken vlot en feilloos. Dat maakt de Dive 73 ideaal als instapmodel, als je eerder nog geen smartphone had, dus om met een eenvoudig toestel je eerste stappen te zetten.
De Orange Dive 73 is verkrijgbaar in de Orange Shop voor € 49,99

De Motorola Moto G6: een stapje verder

Om met de deur in huis te vallen: laat je niet misleiden door het klassieke uiterlijk van de Motorola G6, want dit is wel degelijk een krachtpatser: scherm van 5,7 inch met full HD, design in glas, forse batterij van 3000 mAh en 32 GB aan geheugen, uitbreidbaar met maximaal 128 GB. Plus een recente Android-versie aan boord (8.0 Oreo). Het iets hogere gewicht (162 gram) dan de Orange Dive lijkt ons een kleine toegeving voor zoveel fraais.
Met zijn NFC-chip, 4G+ verbindingssnelheid en ultrasnelle wifi is de G6 van dit jaar al prima uitgerust en dan is er ook nog het fototoestel met dubbele lens achteraan (zoals op veel duurdere topmodellen). Tegen het fotogeweld van de iPhone X en de Galaxy S9 moet dit toestel het afleggen, maar voor zijn prijs biedt het niet minder dan spectaculaire resultaten, onder andere dankzij de talrijke filters en bewerkingsmogelijkheden.
De Motorola Moto G6 is dus even goed uitgerust als de grote kleppers, maar ontziet je portefeuille. Om na de vakantie weer aan de slag te gaan, is dit een pareltje, ondanks zijn wat hoekige design. En o ja: hij is waterdicht. En hij laadt supersnel op. Na nauwelijks een tiental minuten kun je alweer uren verder.
De Motorola Moto G6 2018 is beschikbaar in de Orange Shop en kost € 139,99 of € 9 met een abonnement.
Ontdek de Motorola Moto G6 in een originele Funboxing ;-)