Menu
Blog

Voetbalnieuws: het nieuwe seizoen van de Serie A breekt aan en dit moet je weten

Fun

We eindigen onze voetbalserie met de Italiaanse eerste divisie, de Serie A. Na Frankrijk, Duitsland en Spanje begint namelijk ook Italië aan zijn nieuwe voetbalseizoen. We vertellen je alles over deze competitie, zodat jij niet door de mand hoeft te vallen bij je vrienden. Nu nog leren hoe die verdomde buitenspelregel in elkaar zit, en je bent een echte voetbalkenner! Of toch bijna.

22.08.2019 Simon VAN CAUTEREN

Throwback naar vorig seizoen

Juventus, een van de oudste Italiaanse clubs, maakte intussen al acht keer zijn favorietenrol waar. De ploeg wordt dit seizoen al op de tweede speeldag geconfronteerd met uitdager Napoli. Zet 1 september alvast met stip in je agenda, want de Italianen vliegen er stevig in!

Vorig seizoen was het ciao Empoli FC, Frosinone Calcio en Chievo Verona 1. Die laatste kreeg drie punten minder wegens ‘gefoefel’ met de boekhouding. Foei! Nieuw in de Serie A zijn Brescia Calcio, Hellas Verona en US Lecce.

De sterren van het veld

Uiteraard denken we bij Italiaans voetbal meteen aan eeuwige ster Cristiano Ronaldo. De Portugees ruilde Real Madrid in voor Juventus en voelt zich hier duidelijk in zijn nopjes. Ook Matthijs de Ligt doet het lang niet slecht in Turijn. De Nederlander werd aangekocht voor 75.000.000 € en dat lijkt tot hiertoe zeker geen weggegooid geld.

Doelpuntenmachine en notoire bad boy Mauro Icardi houden we zeker en vast ook in het oog. De aanvaller die bij Inter Milan speelt, zorgde in het verleden niet alleen voor vonken op het veld, maar ook in de tabloids. Vrouwlief, spelersmakelaar én WAG Wanda Nara was al goed voor heel wat relletjes in het Italiaanse voetbal.

Forza Belgio!

Er werd even (luid) gefluisterd dat Lukaku bij Juventus zou tekenen, maar die deal sprong uiteindelijk toch af. Na een ingewikkelde soap – waar zelf Thuis nog een puntje aan kan zuigen – belande de spits bij Inter Milan.  

Om Nainggolan was het ook nog even getouwtrek. Hij speelde voor Internazionale, maar zou vertrekken naar Fiorentina. Of AS Roma. Of Sampdoria. Of China. Of … Aaaaah! Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk gaat onze Belgische middenvelder naar Cagliari op huurbasis.

Een andere Belg in de Serie A is natuurlijk ‘Driesje’ Mertens, die in Napels op handen gedragen wordt. Toch nog iets waar we zeker van kunnen zijn!

Volg alle matchen van de Serie A op de voet op Eleven Sports, inbegrepen in ons pack Love Trio.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.