Menu
Blog

Voetbalnieuws: dit moet je weten over de Ligue 1

Fun

De laatste maand van de vakantie is ingezet. Maar niet getreurd, want elk einde is een nieuw begin – zo poëtisch! In dit geval betekent het afscheid van de zomer de start van het nieuwe voetbalseizoen.

De Europese competities worden wakker en de sterspelers smeren opnieuw hun kuiten in. Hoog tijd dus voor een update, zodat ook jij kunt uitpakken met je voetbalkennis. We starten onze reeks met Ligue 1, de hoogste voetbaldivisie in Frankrijk. C’est parti!

09.08.2019 Simon VAN CAUTEREN

Throwback naar vorig seizoen

Titelverdediger Paris Saint-Germain ging vorig seizoen alweer met de overwinning aan de haal – surprise surprise (NOT). PSG heeft inmiddels zes landstitels op zijn naam staan in zeven jaar tijd en ook nu zit een zege er weer dik in.

SM Caen en EA Guingamp bleken dan weer niet goed genoeg en moesten noodgedwongen degraderen. Nieuwkomers van dienst zijn FC Metz en Stade Brestois. 

De sterren van het veld

We kunnen er niet omheen: Kylian Mbappé was en is dé sterspeler van de Franse competitie. Het jonge toptalent schitterde als centrumspits bij PSG en werd prompt gebombardeerd tot een van de beste voetballers ter wereld. Geen wonder dat de ploeg hem liever niet ziet vertrekken. Zowat iedereen toonde interesse in Mbappé, maar de spits ging in op het hallucinante aanbod van PSG en tekende opnieuw. Met een toekomstig jaarloon van 50 miljoen euro lijkt ons dat geen slechte zet!

De andere klepper van PSG, Neymar, zijn ze dan weer liever kwijt dan rijk. De speler liet in het verleden al meermaals blijken dat hij liever ergens anders aan de slag gaat. De situatie lijkt nu echt onhoudbaar en PSG is intussen bereid om Neymar af te staan voor een soldenprijsje. Mogelijke geïnteresseerden zijn Juventus, Real Madrid en Barcelona (al zit die laatste nogal krap bij kas na het binnenhalen van Frenkie de Jong en Antoine Griezmann).

Allez les Belges!

Vorig seizoen verdienden maar liefst acht Belgen hun brood (of hun baguette) in Frankrijk. Rode Duivel Thomas Meunier deed het uitstekend bij PSG. Zijn contract loopt dit seizoen ten einde, maar Meunier maakte al bekend dat hij graag in Parijs wil blijven. Andere Belgen die je ook dit jaar in de Ligue 1 zult tegenkomen zijn onder andere Jason Denayer (Olympique Lyonnais), die vorig seizoen indruk maakte tijdens de match tegen PSG, en Nacer Chadli (Monaco).

Met ons Love Trio pack hoef je geen enkele match te missen. Lees alle samenvattingen online dankzij onbeperkt en supersnel internet en volg je favoriete sportprogramma op televisie op de voet. Achteraf kun je uren kletsen aan de telefoon over die ene waanzinnige goal.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.