Menu
Blog

Voetbalnieuws: alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van La Liga

Fun

Hier zijn we weer: jouw redder in nood, jouw rots in de branding, jouw bezorger van voetbalweetjes. We vertellen je alles over de grootste Europese competities, zodat jij kunt ‘stoefen’ met je kennis. Na Ligue 1 en de Bundesliga is het tijd om het wat zuidelijker te gaan zoeken bij de Spaanse La Liga.

Komaanos voetbaleros! Of zoiets.

14.08.2019 Simon VAN CAUTEREN

Throwback naar vorig seizoen

De Primera División, door sponsorrechten meestal La Liga Santander genoemd, werd vorig seizoen met 0-1 gewonnen door FC Barcelona. De Catalanen zegevierden in de eeuwige strijd met Real Madrid en gingen uit de bol in Camp Nou. Ook dit seizoen hopen we weer op een echte El Clásico! Al ziet het er niet zo rooskleurig uit voor Real, dat er een zooitje van maakte tijdens de oefenwedstrijden.

Verder was het adiós Girona FC, SD Huesca en Rayo Vallecano, die helaas verdwenen naar Segunda División. Bloemen noch kransen, want de ploegen werden meteen vervangen door CA Osasuna, Granada CF en RCD Mallorca. Bienvenido!

De sterren van het veld

Alle ogen zijn gericht op João Félix, die werd binnengehaald door Atlético Madrid. De ploeg betaalde een clubrecord van 126.000.000 €, dus de Portugees kan maar beter zijn best doen!

Ook Antoine Griezmann verhuisde voor een flink bedrag (120.000.000 €!). De Fransman gaat nu aan de slag als spits bij Barcelona en vormt daar een dreamteam met Frenkie de Jong, de andere dure klepper van de club.

¡Vamos, belgas!

Eden Hazard belandde niet alleen bij Real Madrid, maar ook op de cover van FIFA20. Wat een eer! Al wordt er gefluisterd dat deze cover vervloekt zou zijn. We gaan het bijna moeten geloven want de kapitein van de Rode Duivels liep op training een dijblessure op en mist dus de seizoensopener tegen Celta de Vigo.

Ook de andere Belg van Real, onze nationale nummer één Thibaut Courtois, lijkt de club niet te kunnen redden. De keeper liep een enkelblessure op en zal de start van het Spaanse seizoen misschien moeten missen. Goed nieuws voor Keylor Navas, die in dat geval weer een plaatsje opschuift in de pikorde.  

Adnan Januzaj tenslotte blijft ook dit seizoen hoogstwaarschijnlijk bij de Baskische club Real Sociedad spelen. Even was er sprake van een toptransfer naar PSG of Ajax, maar tot hiertoe legde geen van beiden de nodige 60 miljoen euro op tafel.

▶️ Volg alle matchen van La Liga op de voet op Eleven Sports, inbegrepen in ons Love Trio-pack.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.