Menu
Blog

Voetbalnieuws: dit mag je verwachten van het nieuwe seizoen van de Bundesliga

Fun

Genoeg in de zon gezeten, wij kruipen voor de televisie voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Na de Franse Ligue 1 trekken ook de Duitsers opnieuw hun voetbalschoenen aan. Daarom gingen we gluren bij de buren om te kijken wat hen te wachten staat in de hoogste Duitse divisie, de Bundesliga.

Tip: gebruik dit artikel als spiekbriefje op café en maak indruk op al je vrienden. Graag gedaan!

14.08.2019 Simon VAN CAUTEREN

Throwback naar vorig seizoen

Het 56ste seizoen van de Bundesliga werd gewonnen door zevenvoudig kampioen FC Bayern Munchen. De Rekordmeister mocht opnieuw feestvieren na een verpletterende finale tegen Eintracht Frankfurt. De 5-1 overwinning was vooral te danken aan Ribéry en Robben – Robbery dus – die zoals gewoonlijk voor spektakel zorgden. Het duo vierde zijn achtste overwinning en nam in tranen afscheid van het voetbal. Voetballers en hun gevoel voor dramatiek …

Wij moesten dan weer ‘Auf wiedersehen’ zeggen tegen Hannover 96 en FC Nürnberg. Beide ploegen strandden onderaan de ranglijst en zakten af naar de tweede divisie: 2. Bundesliga. Vervangers dit seizoen zijn SC Paderborn 07 en FC Union Berlin. Benieuwd naar hun prestaties!

De sterren van het veld

Robert Lewandowski, topschutter bij Bayern München, zal opnieuw te zien zijn als spits van deze ploeg. Toch waarschuwde de Pool al dat een overwinning dit seizoen er niet in zal zitten als er geen versterking wordt binnengehaald.

Borussia Dortmund kan dan weer uitpakken met hun aanvoerder Marco Reus, die onlangs werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar door het Duitse voetbalblad Kicker. Reus scheurde in 2017 nog zijn kruisbanden, maar verraste vriend en vijand met een miraculeuze verrijzenis die zelfs Jezus hem niet nadoet. Hallelujah!

Auf geht's, Belgien!

Belgisch voetbaltalent wordt overal gesmaakt, ook in de Bundesliga. Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard worden dit seizoen ploegmaatjes bij Dortmund. Al moest die laatste door een blessure al meteen van het veld tijdens de oefenmatch tegen het Italiaanse Udinese. Als dat maar goed komt.

▶️ Volg alle matchen van de Bundesliga op de voet op Eleven Sports, inbegrepen in ons Love Trio-pack.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.