Menu

Virtual reality en sport

Er kunnen veel verklaringen zijn waarom je een bepaalde sport nooit hebt geprobeerd: je bent conditioneel niet in orde, je vindt er de tijd niet voor, er zit geen vechtersbaas in je, je kan het je niet permitteren, je zit liever in je luie stoel of voor je computer, je bent niet zo'n waaghals, of je bent een eeuwige twijfelaar. Gedaan met al die excuses: virtual reality maakt het onmogelijke mogelijk! Spring op je hometrainer, surf op de hoogste golven ter wereld, kruip achter het stuur van de snelste wagens of beklim bergen waar geen einde aan lijkt te komen. Je hebt alleen een headset nodig. Met dank aan de creativiteit van sporters wereldwijd.

05.07.2017
Door Céline R

Het geniale aan virtual reality vandaag is dat je in een fractie van een seconde overal naartoe kan gaan waar je normaal nooit zou komen. Een kleine selectie van dé hotspots in de wereld van de sport:

In de canyons, met de mountainbike
De video is op z'n minst gezegd indrukwekkend. Je ziet een afdaling met de mountainbike, op volle snelheid en naast een gapende afgrond. Wanneer de fiets midden in het traject plots een sprong maakt en je de grond drie meter onder je ziet voorbijglijden, lopen de rillingen over je lichaam.

Achter het stuur van een F1-bolide
Velen droomden er als klein kind van. Virtual reality brengt die droom een stukje dichterbij. Neem plaats achter het stuur van een Formule 1-wagen terwijl je plankgas geeft op het circuit van de Grote Prijs van Monaco, algemeen beschouwd als een van de moeilijkste circuits ter wereld. Een onwaarschijnlijke ervaring, da's wel het minste dat we kunnen zeggen.

Koorddansen boven het ravijn
Benieuwd hoe het zou voelen om zoals Spider-Man tussen twee gebouwen in New York te slingeren? Of hoe je de adrenaline door je lijf voelt gieren terwijl je op een koord stapt boven een gapende leegte? Dichter dan deze video zal je waarschijnlijk niet meteen komen.

Voor de eindsprint in de Tour de France
De eindsprint in de Tour de France bijwonen op de Champs-Elysées in Parijs, da's voor elke wielerfanaat een onbetaalbare ervaring. Omdat een vliegtuigticket naar Parijs helaas niet gratis is, zet de organisatie camera's in zodat je dit ultieme moment ook in VR kan beleven. De fans wanen zich God in Frankrijk.

In de kleedkamers van Wembley
Neem dankzij VR een kijkje achter de schermen van een voetbalwedstrijd. En als je iets doet, moet je het goed doen! Werp vóór de wedstrijd een blik in de kleedkamers, stap met de spelers het veld op en wandel rond in ruimtes die normaal verboden terrein zijn voor het publiek.


Fan van virtual reality? Welke video heeft de grootste indruk op jou gemaakt? Deel het met ons!