Viceland: een nieuwe tv-zender om van te snoepen

Amerikanen, Canadezen, Britten en Ieren genieten al een tijdje van Viceland, een internationaal kanaal dat kijkers trakteert op culinaire hoogstandjes, een flinke portie lifestyle, mode, muziek, technologie en cultuur. Kortom: lekkers waar tv-kijkend Vlaanderen ook wel blij van zou worden. En dat hebben ze bij Vice nu begrepen, want Viceland is ook beschikbaar op Orange TV.

30.10.2017
Door Céline R

Wie zit er achter Viceland?

Viceland is een creatief kindje van Vice, een bedrijf dat begon als een Canadees tijdschrift, maar dat intussen Vice Media heet en onder meer een platenlabel, een filmproductiebedrijf en een reeks populaire websites (onder meer Noisey, Vice News en Munchies) die vlot schakelen tussen luchtige en ernstige onderwerpen. Tot de eerste categorie behoren bijvoorbeeld verhalen over Japanse sekshotels of de meest zielige ‘mac and cheese’ ooit, terwijl het interview met de bandleden van Eagles of Death Metal vlak na de aanslag in Bataclan een prachtig voorbeeld is van een verhaal uit die tweede categorie.

Vice sloot onlangs tal van partnerships – en niet met de minsten (lees: Snapchat, YouTube, Spotify, HBO, 20th Century Fox en Live Nation). De ontwikkeling van het eigen tv-kanaal is alvast in goede handen, namelijk die van Oscarwinnaar Spike Jonze, die je ongetwijfeld kent als regisseur van Where the Wild Things Are of Being John Malkovich.

Viceland: vooral voor jongeren

Het 24-urenkanaal Viceland mikt vooral op jongeren – de millennials, zoals ze zo mooi heten – met onderwerpen als seks, muziek, identiteit, eten, mode en sport. De programmering zal zowel bestaan uit internationale titels als uit content geproduceerd in België en Nederland. Thijs Boon, de CEO van Vice Benelux, ziet de toekomst alvast rooskleurig in: “We hebben de ambitie om de meest spraakmakende verhalen op frisse en innovatieve manieren te vertellen aan millennials en deze stap zorgt ervoor dat we de lat voor onszelf nog hoger leggen. Het worden spannende tijden, maar iedereen hier bij Vice is enorm gedreven om er een succes van te maken.”


Ontdek onze Love-aanbod