Menu
Blog

Vergeet je paspoort niet ;-)

Fun

Het Vakantiesalon zal morgen zijn deuren openen. Ben je er nog niet uit welke reis je eerst wil maken? Twijfel je nog tussen een tropisch eiland of een avontuurlijke trektocht in de bergen?
Waarom denk je er thuis niet nog eens op je gemak over na? Vanuit je luie zetel, dus zonder langs de douane te gaan.
Wat denk je?

01.02.2017 Céline Roman

Deze week heb ik de Samsung Gear VR-headset geprobeerd die we in onze winkels te koop aanbieden. Best aardig, da's het minste dat we ervan kunnen zeggen.
De installatie is vrij eenvoudig. Onmiddellijk na het aansluiten wordt de app Oculus automatisch gedownload. Controleer of je via wifi verbonden bent, want het dataverbruik ligt behoorlijk hoog.
Na het afstellen van de headset (met een wieltje pas je de beeldhelderheid aan) krijg je een korte inleiding van een paar minuten, maar de headset werkt zo intuïtief dat het gebruik ervan haast 'natuurlijk' aanvoelt. Dankzij het touchpad aan de rechterkant beweeg je je in bepaalde spellen voort of verplaats je het scherm van links naar rechts of van onder naar boven.

Klaar. Ik kies een app uit het aanbod. Aan keuze alvast geen gebrek: actie, games, 360° ervaringen, ... Het menu vind ik wel een beetje ingewikkeld. Je verliest nogal snel het overzicht in de verschillende rubrieken.

Voor een eerste test selecteer ik een ervaring in de savanne en een tropisch regenwoud. Na enkele seconden waan ik me er echt. Zie, een aapje op mijn boot op maar een paar centimeter van me. Ik probeer het aan te raken ... Zo echt ziet het eruit. Ik voel me plots zo dom ;-)

Daarna probeer ik de app Visio Place. Een kaart loodst me naar verschillende adressen. Ik reis van Tokio naar Toronto en onderweg houd ik even halt ... bij het Witte Huis ;-)
En eerlijk waar: bijna was ik vergeten dat ik gewoon in mijn zetel zat. Alles ziet er zo echt uit, waanzin!

Bijna een uur ben ik nu bezig. De headset begint een beetje pijn te doen, maar ik kan hem nog niet afzetten. Nog eens surfen en dan stop ik.
En hop, drie seconden later verschijnt een adembenemend landschap voor mijn ogen: een eiland in de verte, de blauwe oceaan, en een knappe surfer op mijn plank. Of beter, zijn plank.
Na drie golven beslis ik ermee op te houden. Ik ben overtuigd.

Droom je ervan om verre landen te ontdekken of hak je liever zombies in stukken? Misschien bescherm je de mensheid liever tegen buitenaardse wezens? Met de Samsung Gear VR vind je ongetwijfeld iets dat je leuk vindt.

Heb jij al ervaring met virtual reality? Hoe denk jij erover?

Ontdek de connected devices van Orange

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.