Menu
Blog

Verdient de Samsung Galaxy A6 Plus een plaatsje onder de kerstboom?

Tech

Zijn ruim bemeten scherm van 6 inch en zijn fotosensor vooraan van 24 megapixel klinken velen onder ons als kerstmuziek in de oren. Lees hier waarom de Galaxy A6+ het ideale geschenk is.

13.12.2018 Cédric Godart

Omdat hij op niemand jaloers moet zijn

Om te beginnen is hij flink uit de kluiten gewassen. 6 inch, dus 15 cm diagonaal, dat is toch niet niks. En de resolutie? Die is echt niet laag te noemen: de A6 Plus haalt een FHD+ resolutie, of 1080 bij 2220 pixels in een 18,5:9-verhouding. Vrij langwerpig dus en bijgevolg gemakkelijker om in de hand te houden. En qua design staat hij al evenzeer zijn mannetje, dankzij het Infinity Display. Elk millimetertje plaats wordt benut voor een meeslepende visuele ervaring bij het bekijken van foto’s, video’s en games.

Omdat hij aardig met foto’s overweg kan

Voor een toestel van deze prijs is zijn foto-uitrusting verbluffend: twee sensoren van 16 en 5 megapixel achteraan en vooraan zelfs eentje van 24 megapixel (waarmee de A6 Plus zich tot de topmodellen in selfieland mag rekenen). Eveneens opvallend is de grote lensopening van f1.9. Na een beetje oefenen maak je dus beslist schitterende kiekjes, ook bij weinig omgevingslicht. Dit is geen S9 of professioneel fototoestel, maar in de meeste situaties presteert hij bijzonder goed. Samsung had het schitterende idee - dat voor de feesten goed van pas komt - om allerlei effecten, stickers en filters in te bouwen om je foto’s te pimpen.

Omdat het Android-systeem supervlot werkt

De Galaxy A6 Plus heeft Android 8 aan boord en een Samsung Experience interface. Je voelt je dus snel thuis in de menu’s, omdat de interface van Samsung wel wat eigenzinnig is, maar tegelijk ook supergemakkelijk aan jouw wensen aan te passen. Hoewel de processor niet tot de allerkrachtigste behoort, functionneert het systeem altijd vlot en zonder haperen, bij een zeer redelijk stroomverbruik. Daardoor houdt de batterij het lekker lang vol tussen twee laadbeurten, ook door het uitstekende energiebeheer. Alleen bij games moet je opletten, die slurpen veel energie.

Omdat zijn prijs een echte buitenkans is

Zonder abonnement tel je € 269,99 neer voor deze grote smartphone, maar in combinatie met een Dolfijn-forfait zakt de prijs tot 49 euro. Koppel het toestel aan een Koala-abonnement (€ 35 per maand) en je betaalt zelfs maar € 9. Je sluit dan een abonnementsverbintenis voor 24 maanden bij Orange.

Samsung A6 Plus : meevallers

- Mooi Amoled-scherm van 6 inch
- Knap fototoestel op de voorzijde van 24 megapixel
- Supervlot Android-besturingssysteem

Samsung A6 Plus : tegenvallers

- Te veel vooraf geïnstalleerde apps
- Een processor die het soms wat moeilijk krijgt bij zware games

Om jezelf of anderen een plezier te doen met de A6 Plus van Samsung
ga je naar de online shop van Orange.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.