Menu
Blog

Veranderen van telefoon zonder je contacten te verliezen

Tech

De schrik van iedereen die een nieuwe telefoon koopt: je persoonlijke informatie niet verliezen! We helpen je om de overdracht in goede banen te leiden en veel komt er echt niet bij kijken. Of je nu overstapt van een iPhone naar een Androidtoestel of omgekeerd.

24.10.2017 Céline Roman

Van iPhone naar Android

> Oplossing 1: pc of Mac
Als je over een iPhone beschikt, dan kun je een computer gebruiken om over te stappen op Android. Ben je bang dat je niet alles zult begrijpen, ga dan meteen door naar oplossing 2. ;-)
Met de computer is het een fluitje van een cent, maar je moet er wel wat tijd voor uittrekken. De telefoonproducenten hebben alles voorzien wat je nodig hebt bij je overdracht. Ze hebben software ontwikkeld die de twee telefoons met elkaar verbindt: HTC Sync Manager, Sony Bridge, Samsung Kies, enz.

Die applicaties maken een verbinding tussen je oude iPhone en je nieuwe Androidtoestel maar je hebt er wel een kabel voor nodig en je moet instellingen kiezen die er soms ingewikkeld uitzien. Alleen voor wie tijd en zin heeft om de handen uit de mouwen te steken.

> Oplossing 2: Google heeft een eenvoudige oplossing
Google legt op zijn website uit hoe je te werk gaat om een back-up te maken van de gegevens op je oude telefoon en om die weer te voorschijn te toveren op je nieuwe telefoon. Zonder dat je een pc of Mac nodig hebt. Dat gaat zo: via de applicatie Google Drive kopieert Google de informatie naar zijn eigen servers. Je hoeft daar niets voor te doen en je hebt er zelfs geen kabel voor nodig. Je zal achterover vallen hoe verbazend makkelijk dit gaat want Google laat je tijdens het proces ook nog eens foto's zien met een woordje uitleg over je oude en je nieuwe smartphone.

Van Android naar iPhone

Wil je je Samsung, Motorla, Sony, Huawei vervangen door een een hippe iPhone? Ook Apple heeft van alles voorzien om je te helpen zonder dat je er een computer of je computergekke kleinkind erbij moet halen.

En dat allemaal dankzij een geniale applicatie die 'Move to iOS ' heet. Je downloadt die op je oude telefoon en je volgt de instructies terwijl alle informatie draadloos wordt overgezet op je nieuwe toestel. Al wat je hoeft te doen, is de twee toestellen op hetzelfde moment aanzetten en dankzij een beetje magie verschijnen al je gegevens even later op je iPhone.
Hier vind je de applicatie Move to iOS in de Play Store.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.