Menu
Blog

Van The Mentalist tot McDreamy: de knapste tv-dokters op een rij

Fun

Sommigen zullen zich ongetwijfeld nog herinneren dat George Clooney zijn carrière ooit begon als begeerlijke tv-dokter in ‘E.R.’. Voor anderen is ‘Grey’s Anatomy’ dan weer het onbetwiste walhalla der knappe televisiedokters. Al verschillen de meningen over wie in die ziekenhuisreeks precies de knapste is: McDreamy met zijn bambi-ogen of Jackson Avery met zijn modellentorso?

05.07.2017 Céline Roman

Dr. John Carter
Laten we vooral niet uit het oog verliezen dat het in ‘E.R.’ stikte van de knappe dokters. Want naast Doug Ross, gespeeld door Clooney, viel ook de uiterst aaibare John Carter op. Hij evolueerde in de reeks van een piepjonge assistent-dokter tot afdelingshoofd van de spoeddienst, en versleet daarbij meer dan één liefje op de werkvloer. Zoals de meeste knappe tv-dokters doorgaans doen.

Ook Luca Kovač, de dokter met het Slavische accent en de groene ogen, veroverde de vrouwenharten moeiteloos – zowel op als voor het scherm. En zegt de naam Tony Gates je nog iets? Die dokter werd gespeeld door John Stamos, die je vast nog kent als ‘uncle Jesse’ uit ‘Full House’.

Patrick Jane
Oké, technisch gezien is hij geen dokter en zelfs eerder een kwakzalver. Maar ‘The Mentalist’ gedraagt zich graag als een alwetende dokter én hij doet dat met een onweerstaanbare charme. Absoluut onze favoriete sexy ‘Aussie’, die blonde Simon Baker. Uitstekend ambassadeur van luxe-horloges ook.

John ‘J.D.’ Dorian
Liever een jongensachtig dokterstype? Geen probleem. In de Britse ziekenhuisserie ‘Scrubs’ belichaamde Zach Braff de prettig gestoorde dokter John Dorian met een typisch Britse ‘quirkiness’ en een charmante oogopslag. De Britten bewezen daarmee dat een ziekenhuisserie niet per se ernstig moet zijn. Zie ook de komische noot die Hugh Laurie in zijn vertolking van de misantropische dokter House wist te smokkelen.

De serie met de hoogste concentratie knappe tv-dokters
We noemden de serie al in de inleiding: ‘Grey’s Anatomy’ valt moeilijk te overtreffen qua knappe dokterspersonages. Dokter Derek Sheperd, Mark Sloan, ja zelfs de schattige George O’ Malley en de knapste ginger sinds Ewan McGregor, Owen Hunt: we zouden niet klagen mochten ze in witte jas aan het voeteinde van ons bed verschijnen. Mét clipchart in de hand, zoals tv-dokters dat doorgaans doen.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.