Menu
Blog

Ninja verlaat Twitch voor Mixer: epic fail of een victory royale ?

Fun

Sta je ook nog steeds versteld  van het breaking nieuws in de gamingwereld? Tyler Blevins, beter bekend als ‘Ninja’, verlaat de grootste streamingwebsite Twitch en stapt over naar Mixer.

20.08.2019 Simon VAN CAUTEREN

Ninja who ?

Tyler Blevins is een professionele Amerikaanse gamer en streamer. In de gaming community is hij beter gekend onder de naam ‘Ninja’.

Dat hij een passie heeft voor gamen is geen verrassing. Hij speelt dan ook al 10 jaar op competitief niveau. Zijn knalprestaties in Fortnite, één van de populairste online games van het moment, zorgden in 2017 voor zijn doorbraak.

Via het streamingplatform Twitch bouwde hij een fanbase van maar liefst 14 miljoen volgers op. Zijn fans konden er al zijn wedstrijden ook live volgen.

Twitch, it is time for a switch !

“I've decided to start streaming exclusively on Mixer”, de uitspraak die heel de gamingcommunity op zijn kop zette.

Ondanks zijn enorm succes op Amazon’s Twitch, kondigde hij op 2 augustus aan dat hij enkel nog exclusief zal streamen op Microsoft’s Mixer. Eigenaardig, toch?

Niet alleen was Ninja één van de invloedrijkste streamers op Twitch, hij is ook één van de topspelers van Fortnite. Het platform verliest dus zijn grootste en populairste gamer.

“We’ve loved Ninja on Twitch over the years and we are proud of all that he’s accomplished for himself, his family, and the gaming community. We wish him the best of luck in his future endeavors.”-Twitch

Waarom Mixer ?

Een maandelijkse vergoeding van ongeveer 450 000 euro inruilen voor Mixer? Wat zit hierachter?

Er is al enorm veel kritiek gekomen op Ninja. Vooral op Twitter breekt de hel los. Mensen beweren dat het om een sellout gaat: een contractdeal van miljoenen euro’s.

Zoals in elke job, krijgen gamers ook te maken met werkdruk. Indien ze niet elke dag streamen, verliezen ze volgers. De concurrentie is steenhard.

Mixer garandeert Ninja daarom een grotere financiële zekerheid. De vraag is nu wel of hij zijn zichtbaarheid en zijn enorme fanbase kan meetrekken naar het nieuwe platform.

Microsoft’s gameplatform probeert het zijn volgers in ieder geval zo makkelijk mogelijk te maken. Fans kunnen zich tijdelijk gratis abonneren op Ninja, zodat de overstap al een pak makkelijker wordt.

Wat betekent dit voor kleinere streamers ?

Wel, eerst en vooral zal Mixer vanaf nu een veel groter publiek aantrekken. Mixer neemt een frisse start en maakt dus ook plaats voor nieuw opkomend talent.

De dominante positie van Twitch maakte het voor startende gamers niet makkelijk om op te vallen waardoor ze meteen uit de boot vielen. Niet zo interessant dus…

Hoeveel streamers zal Twitch verliezen? Wordt Mixer binnenkort het meest dominant?  Zullen de fans van Ninja ook overstappen? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe start van Ninja op Mixer? Met Love Duo geniet je van onbeperkt internet en dus ook van onbeperkt streamingplezier!

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.