Menu
Blog

Tweewielers versie 2.0

Fun

Knie aan de grond. Gas opendraaien. Schaamrand …
Als deze uitdrukkingen je vertrouwd in de oren klinken, ben je waarschijnlijk een motorrijder. Een echte.
Ook op het Autosalon van 2017 zijn ze je niet vergeten. Omdat tweewielers steeds meer ‘verbonden’ zullen zijn, geven we hieronder een overzicht van wat de constructeurs allemaal te bieden hebben.

19.01.2017 Céline Roman

MySPIN
Dit systeem werd ontwikkeld door Bosch en is compatibel met iOS en Android. Je kan er je smartphone mee verbinden met je dashboard om de gps te gebruiken en andere nuttige bestuurdersinformatie te raadplegen. Zo kan het systeem bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde tankstation aangeven, je informeren over de staat van de banden of de weersomstandigheden, of in geval van een ongeval een noodoproep doen. De fabrikant stelt wel dat de smartphonefuncties (sms, e-mail, …) niet toegankelijk zullen zijn zodat de bestuurder niet afgeleid wordt. Rijhulpmiddelen, zoals Coyote, zullen wel compatibel zijn met MySPIN.

KAWASAKI
Hierbij is het de bedoeling om een communicatiesysteem te creëren tussen de bestuurder en zijn motor. De motoren gebruiken een Emotion Generation Engine en een Natural Language Dialogue System, wat beide vormen van kunstmatige intelligentie zijn. Het systeem zal in staat zijn om de intenties van de bestuurder te ‘begrijpen’ door emoties in zijn stem te herkennen.
Het zal ook tips kunnen geven om de veiligheid te bevorderen doordat het toegang heeft tot de chassis- en rijgegevens die zijn opgeslagen op een cloud. Praten met je motorfiets is echt niet meer veraf …

LIBERTY RIDER
Deze app is alles behalve een gadget: hij werd ontwikkeld om bij een val van de motor levens te redden door het noodnummer te bellen.
Het alarm treedt in werking door je smartphone te laten trillen. Is het een vals alarm, heb je de mogelijkheid om het uit te schakelen. Zo niet, stuurt de app een signaal naar de hulpdiensten met zo veel mogelijk informatie (locatie, omvang van de impact, de op het profiel opgegeven bloedgroep …). De teams van Liberty Rider kunnen ook contact opnemen met je familie.
Meer details vind je op hun website: http://www.liberty-rider.com/


Je ziet het, motorrijders vormen geen uitzondering meer op de regel en zullen de komende jaren ook steeds meer verbonden zijn.
En jij, wat denk jij ervan?

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.