Menu
Blog

De top 10 games voor pc, PlayStation, Xbox en Nintendo

Fun

Op zoek naar een spannend spel, coole co-op of razendsnelle racewedstrijd? Laat je inspireren door onze top 10 games met de populairste titels voor pc of je favoriete console! En met Ultra Gaming hoef je dankzij Orange en Xbox België niet langer te kiezen.

23.11.2022 Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY

Op PlayStation, Xbox, Nintendo of pc: gaming wordt steeds populairder. Ook het aanbod breidt fors uit. Daarom verzamelden we voor jou de beste games van het moment in een handige top 10! Blijf dus zeker lezen of klik op een van deze titels voor meer info:

1. Fifa 23 

Nieuw in deze editie van het populaire voetbalspel zijn onder meer de power shots. Wanneer je in balbezit bent, kan je hiermee eventjes kracht opsparen voor een knallend schot. Wedden dat de keeper geen schijn van kans maakt? 

Fifa 23 is een spel voor iedereen die graag voetbal speelt (of volgt). Je kan het zowel alleen, met z’n tweetjes op de zetel – de zogenaamde couch co-op – of met vrienden online spelen.

Beschikbaar voor PlayStation, Xbox, pc en Nintendo Switch.

2. NBA 2K23 

Na Fifa is NBA 2K de tweede populairste sportgame op de markt. Deze basketbalgames zijn doorgaans best uitdagend om onder de knie te krijgen. Met andere woorden goed voor uren spelplezier waarbij je je in een basketbalwedstrijd waant! Bovendien schotelt de enige echte Michael Jordan je in NBA 2K23 ook enkele pittige uitdagingen voor gebaseerd op zijn eigen carrière. 

Beschikbaar voor PlayStation, Xbox, Nintendo Switch en pc.

3. Stray 

Een actie-avontuur waarin je een zwerfkat speelt is minstens even origineel als de wereld waarin je belandt. Welkom in een toekomst waarin de mensheid is uitgestorven en robots de planeet bevolken. Bovendien is Stray geschikt voor bijna alle leeftijden.

Leuk weetje: de makers van dit spel hebben de kat in kwestie gebaseerd op hun eigen huiskat. Twee jaar lang hebben ze haar gedrag omgezet in animaties, waardoor de zwerfkat van Stray zich volledig gedraagt zoals een echte kat. Inclusief krabben aan iedere vloermat die ze tegenkomt.

Beschikbaar op PlayStation 5, pc – en vanaf midden 2023 op Xbox.

4. Splatoon 3 

Een familievriendelijke shooter? Yes, please! In dit spel bekladder je elkaar en het decor met verf. Voor extra pret kan je jezelf op bepaalde momenten veranderen in een octopus en door de verf zwemmen om je tegenstanders te verslaan. 

Splatoon 3 garandeert dolle pret zonder een greintje geweld. Hoewel dit spel het leukste is als tegen anderen speelt, kan je ook op je eentje plezier beleven in een originele verhaalmodus met knotsgekke “wapens”. 

Enkel beschikbaar op Nintendo Switch.

5. It Takes Two 

Designer Josef Fares raadt aan om deze game alleen met je geliefde, beste vriend(in) of iemand anders die je heel goed kent. “En als het iemand is die je niét goed kent, zullen jullie elkaar aan het einde van de rit wél goed kennen”, voegde hij er lachend aan toe.

It Takes Two is een verrassend originele, emotionele co-op. Dat betekent dat je sowieso met z’n tweetjes moet zijn om dit spel te spelen. Of jullie samen in dezelfde kamer zitten (couch co-op) of online samen spelen (online co-op) maakt niet uit. In het spel kruipen jullie in de huid van May en Cody die op het punt staan om te scheiden. Dan veranderen ze plots in 2 miniatuurpoppen van hun dochter en moeten ze samen obstakels overwinnen. 

Beschikbaar voor Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en pc.

6. Mario Kart 8 Deluxe 

Een echte Nintendo-klassieker! Dit racespelletje verscheen eigenlijk al in 2017 en wordt nog regelmatig geüpdatet met nieuwe circuits. De bedoeling van het spel is simpel: met onder meer Mario, Peach of Bowser racen in een gokart … en met lepe trucjes verhinderen dat andere spelers je voorbij steken.

Mario Kart 8 Deluxe is dan ook een spel voor bijna alle leeftijden. Bovendien kan je dit spel zowel als couch co-op of online co-op spelen. 

Enkel beschikbaar voor Nintendo Switch.

TIP: de smaak te pakken? Voeg dan zeker ook deze leuke spellen voor de hele familie toe aan je lijstje!

7. Forza Horizon 5 

Ben je helemaal weg van snelle wagens? Dan is Forza Horizon 5 helemaal je ding! Deze game speelt zich af in een fictief racefestival in Mexico, waar je met iedere race – van straatraces tot offroad – meer auto’s verdient voor je wagenpark. Uiteraard kan je in de garage ook je wagens pimpen. Laat de adrenaline door je lijf gieren en geniet van een realistische race-ervaring! 

Beschikbaar voor Xbox. 

8. Grounded

Je bent nog maar een zandkorrel groot en moet in je eigen tuin het hoofd bieden aan reusachtige insecten. Gelukkig kan je met onder andere grassprietjes en twijgjes stap voor stap een fort bouwen. Grounded is een ludieke versie van een survival game: het doel van dit spel is dat je in leven blijft. Geschikt voor het hele gezin … maar wees gewaarschuwd: ook de spinnen zijn reusachtig groot. 

Beschikbaar op Xbox.

9. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge 

Een aanrader voor fans van retrogames! Denk tweedimensionale pixel art-graphics alsof je op een console van dertig jaar geleden aan het spelen bent, schrille geluiden, een minimum aan dialogen, en kleurrijke decors zoals de straten van Manhattan. 

Vooral in multiplayer kan het dolle pret worden, met liefst zes spelers die tegelijkertijd samen kunnen knokken tegen de kwade ninja’s van de Foot Clan. En om de retrocirkel rond te maken, namen ook de originele stemacteurs van de Ninja Turtles-animatiereeks hun rol weer op. Bovendien werd de soundtrack deels gecomponeerd door Mike Patton (53), de zanger van nineties-rockgroep Faith No More.

Beschikbaar op PlayStation, Nintendo Switch, pc en Xbox. 

10. Minecraft

Deze digitale ‘blokkendoos’ is dertien jaar na zijn lancering nog altijd een commerciële topper. Je loopt door een wereld die uit bossen, bergen en vlaktes van kubusvormige blokjes is opgebouwd. Zelfs de dieren zijn er kubistisch! Met de grondstoffen die je ontgint – staal, metaal, hout, wol… — kan je echt alles bouwen. En neen, we overdrijven niet. Op het internet vind je Minecraft-spelers die onder meer de stad King's Landing uit de tv-reeks Game of Thrones accuraat nabouwen in deze wereld. 

Maar het spel leert (jonge) spelers ook hoe bijvoorbeeld computers en elektrische circuits werken. Meer nog: er werden al eenvoudige, werkende computers gemaakt in deze game. Kortom, ontspannend én educatief!

Beschikbaar op Xbox, pc, Nintendo Switch en PlayStation.

Ultra Gaming: jouw game-abonnement voor ultra Xbox-plezier!

Zin om een of meerdere Xbox-games uit ons lijstje zelf uit te proberen? Voeg dan snel Ultra Gaming toe aan je Love pack! Want met dit aanvullend abonnement krijg jij …

  • een Xbox Series S-console,
  • Xbox Game Pass Ultimate met toegang tot +100 premium games
  • en 5 GB éxtra mobiele data.

Bovendien is de eerste maand helemaal gratis! Kortom, Ultra Gaming is de perfecte game-optie voor alle Belgische gamers.

Ja, ik wil Ultra Gaming!

Lees ook:

▶️  Trends in Gaming
▶️  Waarom gamen met je (klein)kinderen een goed idee is 
▶️  6 verrassende voordelen van gamen

Found this useful? Share with

Nelson MUSHIDY-WA-MUSHIDY
Door mijn passie voor schrijven en technologie, creëer ik met deze blog dagelijks mijn eigen geluk.