Menu
Blog

Threads, de ideale nieuwe communicatie-app voor de feestdagen?

Fun

De kerst- en nieuwjaarsperiode is ideaal om speciale momenten te delen met je familie en vrienden. Daar wil Threads, de nieuwe berichtenapp van Instagram, ons bij helpen. Wij gingen ermee aan de slag.

02.12.2019 Cédric Godart

Nu er weer kerstsfeer in de lucht hangt, wil je graag zo dicht mogelijk bij je vrienden en familieleden zijn, maar makkelijk is dat niet. Sommigen werken, anderen studeren in het buitenland enz.

Met sms’jes, WhatsApp en Messenger lukte het al om tijdens de feestdagen in contact te blijven, maar er ontbrak nog een berichtenapp die nog meer privacy geeft. En dat is precies wat Threads van Instagram wil bieden. Wij leggen je de voordelen uit.

Wat is Threads?

Threads is een gratis instant berichtenapp waarmee je de hele tijd  ‘connected’ blijft. Het is een soort privéplek voor jou en je besties. Jij bepaalt wie je uitnodigt in de groep (Thread). De app is camera-based (net zoals Snapchat dus), alvast een van de grote verschillen met bijvoorbeeld What’sApp, Messenger of Instagram Direct. 

Threads vult deze laatste dus aan en maakt het delen van foto’s en story’s met die ene bestie of groep besties zo veel makkelijker. Bij de installatie zie je trouwens meteen de laatste Instagram-berichten die je met hen hebt uitgewisseld.

Voor de feestdagen is Threads dus ideaal, want zeker in die periode wil je niet de hele tijd alles met Jan-en-alleman delen. Met deze app deel je berichten in een beperkte groep, met de persoon of personen die jij kiest. Vaarwel spam (yes!).

Threads installeren

Threads is heel makkelijk te vinden en eenvoudig en gratis te installeren. Er is een versie voor iPhone en voor Android. Op het eerste gezicht doet de app aan Snapchat denken, maar je bent er volgens ons sneller mee vertrokken. Jongeren, hun ouders en zelfs de opa’s en oma’s kunnen er zo mee aan de slag gaan.

Vooral foto’s en video’s

Ook weer net zoals Snapchat heeft Threads een voorliefde voor beelden. Als je de app opstart, wordt dus meteen de camera geactiveerd. Het overzicht van de ontvangen berichten vind je aan de rechterkant, een beetje zoals bij Instagram Direct. Maar hier zie je alleen privégesprekken, dus geen spam en geen reclame.

Je status automatisch updaten

Een (niet verplichte) optie is “automatische status”, waarmee je de app toestemming geeft om je status automatisch bij te werken aan de hand van je locatie, verplaatsingen of activiteiten. Denk aan batterijstatus, onderweg, in de natuur, in de gymzaal, thuis enz.

Hoe Threads dat klaarspeelt? De app heeft toegang tot je gps-locatie en andere sensoren in je smartphone. Instagram hecht veel belang aan deze innovatie, maar je hoeft ze niet in te schakelen. Volgens Instagram geef je trouwens veel minder gegevens prijs dan via andere berichtenapps, want alleen je beste vrienden zijn op de hoogte.

Het einde van Instagram Direct?

Niet echt, Threads biedt je eerder extra mogelijkheden. De app heeft je toegang tot al je Instagram-contacten én je volledige contactenlijstje. Tegelijk beschik je over een meer intieme omgeving om privéberichten uit te wisselen. Er komt niets op Instagram terecht, want dat staat volledig los van Threads.

Deel tijdens de feestdagen je mooiste foto’s met onze smartphones vanaf 9 €

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.