Menu
Blog

The Boys (seizoen 4): waarom je deze reeks absoluut moet bekijken

Tech

The Boys vertrekt vanuit een verrassend uitgangspunt: een ronduit satirische kijk op superhelden. De serie bevat alle ingrediënten voor een meeslepende topreeks en groeide al snel uit tot een kijkcijferkanon! Nu seizoen 4 er in België aan komt op Prime Video, vatten we nog eens samen waarom je deze reeks zeker niet mag missen.

11.06.2024 Maité Delgado

Heb je The Boys nog niet bekeken? Hier lees je alles over de plot, met een handig overzicht van de hoogtepunten van de eerste 3 seizoenen (spoiler alert!). Handig om je geheugen even op te frissen. Lees en dompel jezelf helemaal onder in het universum van The Boys.

 

The Boys: wat je moet weten over de reeks

The Boys is een Amerikaanse sciencefictionreeks die je in België kan bekijken als abonnee van Prime Video. Ze is gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal van Garth Ennis en Darick Robertson.
 

  • De setting: de serie speelt zich af in New York (hoewel een groot deel werd gedraaid in Toronto, Canada) in een wereld van superhelden, de 'Supes'.
  • De Supes: deze superhelden staan onder controle van Vought International, een uiterst machtig bedrijf. Maar hoewel ze in de ogen van het publiek voor helden doorgaan, maken vele 'Supes' duidelijk misbruik van hun macht(en). Bovendien worden ze steeds corrupter. Kortom, eigenlijk zouden we ze eerder super-antihelden kunnen noemen.
  • The Boys: Een andere groep, die zich The Boys noemen, wil de waarheid over deze superhelden aan het licht brengen en paal en perk stellen aan hun misbruiken. Leider van deze groep is Billy Butcher. Hij koestert een diepgewortelde wrok tegen de machtigste Supe van allemaal: Homelander (een personage dat net zo charismatisch als kwaadaardig uit de hoek kan komen).

En dat allemaal te bewonderen op jouw scherm, drie seizoenen lang (binnenkort 4)!

Goed om te weten: Amazon Prime kan je bekijken op je smart tv (Samsung, LG, Google TV, Chromecast, Apple TV) of via je smartphone of tablet met de Amazon Prime app. Stream je vaak op op 4G/5G? Kies dan voor een mobiel abonnement met 100 of zelfs 300 GB data per maand.

 

Waar kan ik The Boys streamen in België?

Bij ons kan je de reeks The Boys streamen op Prime Video. Het streamingplatform van Amazon biedt alle voorgaande seizoenen aan (seizoen 1, 2 en 3). Vanaf 13 juni 2024 kan je er ook van seizoen 4 genieten.

Met een Prime-abonnement (inbegrepen bij je Amazon Prime-abonnement) kan je in 4K (UHD) en HDR genieten van The Boys, ondertiteld in het Nederlands (of naar keuze in verschillende andere talen). Met andere woorden: heb je een Amazon Prime-abonnement, dan kan je The Boys gratis streamen in België.

 

Seizoen 1 tot 3 samengevat (opgepast: spoilers!)

De reeks nog niet gezien? Hier moet je zijn! Voor wie ze wel al heeft gezien, vatten we ter voorbereiding de eerste drie seizoenen nog eens kort samen: een handige opfrissing van je geheugen!

Seizoen 1

In het eerste seizoen van The Boys (uit 2019) maken we kennis met de hoofdpersonages en de onheilspellende wereld van de Supes. Zo is er Hughie Campbell, die zich aansluit bij de groep The Boys nadat zijn vriendin per ongeluk werd gedood door A-Train, een supersnelle superheld. Samen ontdekken de burgerwachten de geheimen van Vought International, waaronder het bestaan van Compound V (de stof die Supes hun superkrachten geeft).

Seizoen 2

Seizoen 2 (uit 2020) graaft dieper in de corruptie van Vought. We ontdekken nieuwe personages zoals Stormfront, een superheldin… met een naziverleden. De spanningen tussen The Boys en de Supes lopen op, wat leidt tot een gewelddadige confrontatie. Het seizoen eindigt met de onthulling dat de jonge Ryan, de zoon van Homelander, ook over superkrachten beschikt.

Seizoen 3

Het derde seizoen (uit 2022) duikt in het verleden van bepaalde Supes, in het bijzonder dat van Soldier Boy, een legendarische held. De politieke intriges en machtsstrijd binnen Vought worden almaar complexer. Het seizoen eindigt met een gespierde confrontatie tussen Homelander en The Boys. Met een open einde: de regisseurs laten ons in het ongewisse over het lot van meerdere personages...

 

Wat kunnen we verwachten van seizoen 4?

De hitreeks van Prime Video keert op donderdag 13 juni 2024 terug voor een vierde seizoen. Twee jaar na seizoen 3 concentreert ze zich op de confrontatie tussen William Butcher (leider van The Boys) en Homelander. Zelf vinden de producenten seizoen 4 het allerbeste van allemaal. Ze zijn uiteraard niet objectief, maar toch. In elk geval kijken de fans al twee jaar massaal uit naar de ontknoping van de strijd.

In afwachting zin in een voorsmaakje? Bekijk de trailer:

 

 

The boys: streamen maar!

Je raadt het al. Zelf zijn we bij het internetteam van Orange dol op de reeks en dat enthousiasme willen we absoluut met jullie delen. Dit 4e seizoen van The Boys blijft ons verrassen, het doet ons nu al uitkijken naar... seizoen 5. Want, goed nieuws: afgelopen lente begonnen ze die al te draaien. Nu nog wachten tot de lente van 2025 om ervan te genieten... zoals altijd op Amazon Prime.
Goed om te weten: Bij Amazon Prime kan je genieten van de serie The Boys in ultra HD (4K). Om de serie zonder onderbrekingen in de allerhoogste definitie te bekijken, kies je thuis best voor een  Zen Fiber (500 Mbps) of Giga Fiber (1000 Mbps) abonnement van Orange.

 

Lees ook:

▶️ Beste Netflix series en films
▶️ Prime Video in België: 6 series en films die je moet gezien hebben!

 

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!