Menu
Blog

Test van de Samsung Galaxy S3 in 4G-versie

Tech

Dacht je dat de dagen van de Galaxy S3 van Samsung geteld waren? Zijn 4G-versie zou je op andere gedachten kunnen brengen. Vooral voor 99 euro!

19.03.2014 Cédric Godart

De Galaxy S3 4G is op en top een Galaxy S3, maar met een extraatje: hij kan zowel overweg met de snelste 3G+ netwerken (42 Mbps) als met de 4G LTE netwerken die Mobistar sinds begin dit jaar ter beschikking stelt.

Eerst toch even waarschuwen: aan de buitenkant is er op twee jaar niets veranderd … Zelfde vormgeving, zelfde afrondingen, zelfde behuizing, zelfde kleuren, zelfde scherm en zelfde fototoestel (8 megapixel). Het scherm heeft nog altijd een diagonaal van 4,8 inch. De S3 is dus iets kleiner dan de Galaxy S4.

Welke voordelen behalve de prijs?

  • Een hoogwaardig fototoestel.
  • Een formaat dat nog even actueel is.
  • Het S-Health systeem met een aantal sensoren.
  • Een barometer.
  • De verzender van een sms wordt automatisch opgebeld als je de Galaxy S3 tegen je oor houdt.
  • Draadloos opladen via een speciale cover.
  • Spraakherkenning via S-Voice of Google Now.

Nog meer goed nieuws: voortaan beschik je over een recentere versie van Android, want zodra je de eerste update met je toestel uitvoert, wordt Android 4.3 geïnstalleerd. Dit kan via de software Kies of rechtstreeks via je telefoon. De migratie is begin dit jaar gestart en heeft betrekking op alle toestellen. De update brengt de meeste functies en apps van de Galaxy S4 in het bereik van deze S3, die met het nieuwe besturingssysteem vloeiend blijft functioneren.

De batterij houdt het iets meer dan een dag vol. Hoewel de Galaxy S3 al sinds mei 2012 in de winkelrekken ligt, blijft het een erg krachtige smartphone en heb je nooit het gevoel dat je met een verouderd toestel te maken hebt. Alle apps die wij installeerden, werkten vlot.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.