Menu
Blog

Test van de Nokia 206

Tech

Hij is vederlicht, kleurrijk en je kan ermee surfen. Voor 60 euro is de 206 een toptelefoon!

01.02.2013 Cédric Godart

De 206 van Nokia heeft een zeer klassiek formaat dat ons aan die goede oude gsm's doet denken. Hij doet ons ook een beetje aan zijn grote broers denken, de Lumia-smartphones. Hij is namelijk in dezelfde kleuren beschikbaar: cyaan, magenta en geel. Je hebt echter geen 3G, noch wifi. En ook geen aanraakscherm. Maar tegen 60 euro biedt hij toch nog een heleboel verbazingwekkende functies aan, zoals we hebben kunnen constateren tijdens de test.
De gebruikersinterface is zeer simplistisch, maar ook heel erg gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken! Het scherm is ook zeer klein (zoals dat van oude Nokia's), maar het toont wel sms'en en foto's met een groot gemak. Want ja: hij beschikt over een camera! Ok, het is slechts een 1,3-megapixelcamera en je zult niet echt op Instagram kunnen concurreren, maar de Nokia 206 trekt zijn plan met de juiste lichtomstandigheden, zolang het de bedoeling is om de foto's op Facebook te posten.

Ja, hij heeft apps

De Nokia 206 heeft toegang tot een leuke selectie applicaties: Facebook, Twitter, Whatsapp (echt waar!), maar ook tientallen spellen van Electronic Arts (die toch een tiental euro kosten) en eBuddy om via MSN, Yahoo! en Google Talk te chatten. Kan je ermee filmen? Dat kan ook! Een webbrowser wordt standaard bijgeleverd door Nokia die de webpagina's comprimeert zodat ze toch degelijk op het kleine scherm gedisplayt worden. En het werkt bijzonder goed. Maar je kan ook Opera Mini gratis downloaden.
Je kan echter niet via 3G-netwerken surfen. Enkel via EDGE, of 2G dus. De maximale surfsnelheid is beperkt tot 160 Kbps, wat genoeg is om kleine webpagina's en fotootjes te laden, en e-mails te versturen. Hij beschikt dus ook niet over wifi, maar wel Bluetooth om bestanden over te zetten, of om hem op een handsfree kit in de auto of op een headset kit aan te sluiten.
En voor gebruikers die aanraakschermen niet waarderen, beschikt de Nokia 206 over een alfanumeriek toetsenbord. Je kan dus razendsnel een nummer intoetsen. Om te sms'en, doe je het zoals vroeger, door meermaals op dezelfde toetsen te drukken.

Eenvoudig, maar vol capaciteiten!

Verwacht een toestel dat van kunststof vervaardigd is, maar dat wel stevig is. Verwacht ook een uitstekende autonomie. Tijdens onze test heeft hij het vijf dagen en vier nachten lang op één laadbeurt volgehouden! Hij houdt het veel langer uit dan eender welke moderne smartphone, nochtans heeft hij tijdens onze test van alles meegemaakt.
Ben je op zoek naar een kleine en leuke telefoon om mee te bellen, te sms'en en enkele internetdiensten te gebruiken (e-mail, chat, Facebook)? Dan heb je hier een perfecte oplossing voor slechts 60 euro!

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.