Menu
Blog

Test van de Galaxy Core met 4G-compatibiliteit

Tech

De nieuwste versie van de Galaxy Core, een prettig laaggeprijsde Android, veroorlooft zich de weelde van 4G-compatibiliteit. Exclusief bij Mobistar, momenteel in promotie met een abonnement.

30.03.2014 Cédric Godart

Of anders gezegd: met deze nieuwe Galaxy Core haalt Samsung de grote middelen boven. Onder andere om technologiefans met een krap budget te overtuigen. De compleet uitgeruste Galaxy Core is compatibel met 4G LTE en beschikt over het meest recente Android-systeem: versie KitKat 4.4.

De dualcore processor haalt geen verbluffende prestaties, maar redt zich uitstekend en kan elke app aan, inclusief de meeste populaire games. Je krijgt bij het toestel meteen 8 GB bijgeleverd om je apps, muziek en foto’s te bewaren, maar als je meer geheugen nodig hebt (en die behoefte zou je al snel kunnen voelen), dan voeg je gewoon een geheugenkaartje toe (tot 64 GB extra).

We zeiden het al: dit is een betaalbaar toestel. En toch is het scherm groter dan … bij een iPhone 5S, meer bepaald 4,5 inch (of 11,4 cm)! HD-resolutie mag je niet verwachten, maar het scherm presteert toch behoorlijk. De batterij wordt zuinig aangesproken en haalt makkelijk meer dan een volledige dag, omdat het scherm niet de hele tijd alles uit de kast moet halen. Technisch is dit een heel goed voorzien toestel: 3G, wifi, 4G, NFC, gps. Alles wordt standaard geleverd.

Door zijn afmetingen is de Galaxy Core heel gemakkelijk mee te nemen en te bedienen: 13 bij 6 cm en 9,8 mm dik. Maar als je het toestel op zak houdt, is het soms even schrikken, zo hevig trilt het. Het ontwerp ervan sluit nauw aan bij de vroegere Galaxy Core zonder 4G, met dezelfde namaaklederen bekleding, blijkbaar stilaan het handelsmerk van de constructeur op de Galaxy-reeks.

De 5 megapixelcamera biedt onder andere de mogelijkheid om in HD te filmen, maar verwacht er toch geen mirakels van. Anderzijds, zoveel verschilt het resultaat volgens ons nu ook weer niet van wat je met een iPhone 4S, 5 of een Galaxy S3 bereikt. De camera op de voorzijde maakt opnamen in VGA, stel dus geen te hoge eisen aan je selfies. De oplossing? Gebruik de camera achteraan met een app die je helpt om een zelfportret te maken, zoals Perfect Selfie.

Let op: dit is geen Galaxy S4 en evenmin de Galaxy S5 van je dromen. Maar het is wel een Android-smartphone vol kwaliteiten en technische hoogstandjes, inclusief toegang tot het ultrasnelle 4G-netwerk, voor minder dan 250 euro! Met een extra geheugenkaartje maak je er een krachtige, overvloedig uitgeruste smartphone van, met een heel recente versie van het Android-systeem en de welbekende Samsung-interface TouchWiz. Kortom, dit is een rendabele en aanbevelenswaardige investering als je betaalbaarheid en kwaliteit wil verzoenen.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.