Menu
Blog

Samsung's fantastische Galaxy Z Fold3 komt eraan: alles wat je moet weten

Tech

Samsung heeft onlangs de nieuwste versie van zijn plooibare smartphone onthuld: de Samsung Galaxy Z Fold3. Wij helpen je alvast om een beeld te krijgen van dit model voor 2021 boordevol superkrachten.

27.08.2021 Cédric Godart

Inhoudsopgave

Kennismaking met de Galaxy Z Fold 3 

Als je hem voor het eerst gebruikt, merk je meteen zijn onberispelijke afwerking op, waardoor hij er uiteraard piekfijn uitziet.

De Z Fold van Samsung mag dan wel erg groot zijn, hij vervult wel twee functies: het is tegelijk een smartphone en een kleine tablet. En dat is heel anders dan bij de Galaxy Z Flip 3, die we ook hebben getest.

Het scherm is 6,2 of 7,6 inch groot – ingeklapt of uitgeklapt. Sinds de Z Fold 2-generatie heeft Samsung de kwaliteit van dit scherm, dat gebruik maakt van Dynamic AMOLED (2x) tot 120 Hz, verbeterd.

De Pen is compatibel met dit nieuwe model, zodat je aantekeningen kan maken, kan tekenen of de Z Fold3 professioneel kan gebruiken. De handschriftherkenning werkt uitstekend.

Wat met het plooibare mechanisme?

Het in- en uitklapmechanisme werd verder verbeterd, waardoor het toestel langer meegaat. Laten we het eerst even over de afmetingen hebben. Dichtgevouwen past de Z Fold3 dankzij zijn afmetingen van 15,8 cm op 6,7 cm moeiteloos in je zak. Minpuntje: hij is dan 16 mm dik en dat merk je. Uitgeklapt is hij 12,8 cm groot en slechts 6,4 cm dik, waardoor hij erg comfortabel in de hand ligt. Hij is dus veel dunner dan de Z Fold 2 die in 2020 werd uitgebracht en dat is geweldig nieuws.

Water- en stofbestendigheid

We hebben kunnen vaststellen dat de IPx8-certificering het toestel echt water- en spatwaterbestendig maakt, maar de smartphone is niet gecertificeerd voor stof. Je neemt hem dus beter niet mee naar extreme omgevingen. De GG Victus-certificering maakt hem ook veel sterker als hij zou vallen. Gezien zijn prijs is dat uiteraard een heel geruststellende gedachte.

Welke processor krijgt de Z Fold 3?

De nieuwe Samsung Z Fold3 is net als de Z Flip 3 uitgerust met een Snapdragon 888-processor van 5 nm. Naast 5G mag je dus ook uitstekende prestaties en een geoptimaliseerd energieverbruik verwachten. Het model heeft daarnaast ook 12 GB RAM-geheugen en 256 GB opslagruimte, wat een soepel en comfortabel gebruik garandeert.

Wanneer komt de Samsung Galaxy Z Fold 3 uit in België?

De lanceringsdatum van de Galaxy Z Fold3 is voorzien op 27 augustus 2021 

Hij is geweldig, toon mij de Galaxy Z Fold3

Is bellen via wifi en 5G mogelijk?

De Samsung Galaxy Z Fold 3 voor 2021 is 4G-, maar ook 5G-compatibel zodra het beschikbaar wordt voor klanten van Orange België. Nog goed nieuws: hij is meteen compatibel met bellen via wifi (VoWiFi) en via 4G (VoLTE) op het netwerk van Orange België.

Welke batterij en autonomie?

De Galaxy Z Fold 3 heeft een batterij van 4,400 mAh met een autonomie van minstens een volledige dag. Samsung voorziet snelladen via de kabel (25W) en draadloos (15 W).

Ik wil meer weten : laat mij de Galaxy Z Fold3 zien

Foto en video: wat zijn de nieuwigheden op de Galaxy Z Fold 3?

De Z Fold3 van Samsung heeft drie perfect complementaire 12-megapixelcamera’s met 2X digitale zoom:

  • Een telelens
  • Een groothoeklens
  • Een ultragroothoeklens

Een van de belangrijkste nieuwigheden is de beschikbaarheid van twee selfiesensoren, waarvan eentje verborgen zit onder het scherm:

  • De eerste van 10 megapixels is een vrij klassiek rond gaatje onder het externe scherm.
  • De tweede is een echte nieuwigheid, want het is een sensor van 4 megapixels die rechtstreeks onder het scherm werd geplaatst.

We hebben duidelijk kunnen vaststellen dat de Snapdragon 888-processor ook aanzienlijk verbeterd is wat het maken van foto's en video's betreft, dankzij een mechanisme waarmee je op een nieuwe manier kan fotograferen met automatische kadrering of zelfs dubbele preview. Zowel amateur- als professionele fotografen zullen deze erg nuttige en goed doordachte pro-functies ongetwijfeld weten te waarderen.

Net als de Z Flip3 onderging de nieuwe Galaxy Z Fold3 tal van softwareverbeteringen dankzij artificiële intelligentie: Director's View, Portretmodus, objectverwijdering en AI Photo Remaster. Om maar te zeggen dat de foto’s en video’s van topklasse zijn op dit nieuwe model voor 2021.

Welke kleur krijgt de Z Fold 3 (2021)?

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is verkrijgbaar bij Orange België in de kleur Phantom Black.

Het is beslist! Ik wil de Galaxy Z Fold3 kopen

Welke versie van Android en One UI op de Z Fold 3?

Samsung heeft aangekondigd dat de Galaxy Z Fold 3 van bij de lancering zal beschikken over Android 11 met de One UI 3.1-interface, voor een gebruikerservaring die volledig is afgestemd op het plooibare scherm.

Naast de onmiddellijke compatibiliteit met de Pen biedt de Fold3 een geoptimaliseerde One UI-ervaring op verschillende vlakken:

  • communicatie: Zoom, Messenger, Webex
  • sociale media: Facebook, Twitter, Instagram, TikTok
  • entertainment: Spotify, Disney+, Netflix, Twitch, Amazon Prime Video, Google Play Videos
  • productiviteit: Microsoft Office, Evernote

Goed nieuws: de Z Fold 3 krijgt naar verluidt een update naar Android 12 en One UI 4.0 tegen eind 2021. Je krijgt 3 jaar lang updates van het Android-systeem en beveiligingspatches.

Hoeveel zal de Z Fold3 kosten?

Een van de grootste minpunten van zijn voorganger – de Z Fold 2 – was de prijs, die iets meer dan € 2.000 bedroeg. Dit keer heeft Samsung op dat vlak een inspanning geleverd. Je kan immers al een Z Fold3 kopen vanaf € 1.799.

Waar kan ik de Galaxy Z Fold 3 kopen?

Je kan je Samsung Galaxy Z Fold 3 kopen in onze eshop of in je dichtstbijzijnde Orange-shop.

Galaxy Z Fold 3: promo 

Als je je Samsung Galaxy Z Fold 3 koopt, krijg je een aanzienlijke korting op de officiële prijs. De prijs bedraagt dan slechts € 1.449,95.

Je moet in dat geval wel kiezen voor het Go Unlimited-abonnement (- € 350).

Waar wacht je nog op? Bezoek snel onze eshop of je dichtstbijzijnde Orange-shop om de Z Fold 3 in promo te kopen. 

Wist je dat? Je oude gsm is geld waard!

Heb je beslist om voor de gloednieuwe Samsung Galaxy Z Fold3 te gaan? Super, maar vergeet niet dat je oude smartphone nog geld waard is. Meer weten? Lever dan je oude gsm bij ons in via Orange BuyBack. Wij bezorgen hem dan aan de organisatie Recupel, die 99% van je toestel zal recycleren. In ruil daarvoor krijg je een waardebon tot 500 euro. Het goede nieuws is dat deze korting bovenop de voordelen komt die je krijgt als je je smartphone vooraf bestelt!

Vertel eens: hoe engageert Orange zich voor duurzame ontwikkeling? 

Conclusie: voor- en nadelen van de Galaxy Z Fold 3

Laten we de voor- en nadelen van de gloednieuwe Z Fold3 voor 2021 even op een rijtje zetten en uitzoeken of hij jou op het lijf geschreven is.

De voordelen van de Z Fold3

  • een toestel dat zowel een smartphone als een tablet is
  • perfect voor entertainment of professioneel gebruik (compatibel met Pen)
  • een sterk en duurzaam mechanisme (dat waterbestendig is)

De nadelen van de Z Fold3

  • hij neemt veel plaats in, want uitgeklapt zijn zijn afmetingen uitzonderlijk groot. Omwille van zijn formaat is hij niet voor iedereen geschikt: test hem eerst als je twijfelt
  • zijn gewicht ligt een pak hoger dan dat van andere smartphones

Z Fold 3: voor wie?

Hij is op vele vlakken uitzonderlijk, maar is niet noodzakelijk voor iedereen geschikt. De Z Fold3 is perfect voor wie op zoek is naar een toestel dat zowel een smartphone als een tablet is. Hij is dan ook de ideale opvolger als je momenteel een oudere Galaxy Note hebt.

Houd wel rekening met zijn gewicht en afmetingen: 16 mm dik wanneer hij dichtgeklapt is.

Deze artikels zijn misschien interessant voor jou:

▶️ Alles wat je moet weten over de nieuwe Galaxy Z Flip 3 van Samsung
▶️ Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra: welk model kies je in 2021?
▶️ Samsung Note 20 Ultra: alles wat je moet weten
▶️ Samsung Galaxy S20, S20 FE, S20+ en S20 Ultra: welk model kiezen?

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.