Menu
Blog

Hoe neem je een telefoongesprek op met je smartphone?

Tech

Rechtstreeks vanaf je Android- of iOS-telefoon kan het nog niet, maar er bestaan wel al apps waarmee je gesprekken kan opnemen. Wij pikten er enkele voor je uit... Maar wat zegt de wet erover?

21.02.2020 Simon VAN CAUTEREN

Een telefoongesprek opnemen, is dat wel legaal?

Ja, maar er zijn ook regels. Wij zochten voor je uit wat wel en niet mag, voor je dingen in je hoofd haalt die niet mogen.

De Belgische wet is vrij duidelijk. Er bestaat in België geen wet die verbiedt om een gesprek waar je aan deelneemt op te nemen. Een gesprek opnemen mag dus, maar let op, dat moet wel in een privékader gebeuren en zonder de bedoeling om iemand anders schade toe te brengen. Gebeurt dat wel, dan overtreed je de wet.

Eerlijk duurt het langst. Als je dus een gesprek opneemt, verwittig je gesprekspartner op voorhand.

▶️ Lees ook: Sociale media: hoe je privacy beschermen

Android: Cube Call Recorder

Met deze app neem je heel eenvoudig je telefoongesprekken op, maar ook gesprekken via messaging apps zoals WhatsApp, Viber, Skype of Google Hangouts. Een leuk extraatje is dat je alle inkomende oproepen automatisch kan laten opnemen. Zeer handig bijvoorbeeld als je gesprekken wil archiveren of als je podcasts samenstelt met interviews.

Uiteraard kan je elk gesprek ook manueel opnemen. Druk daarvoor op de opnameknop terwijl het gesprek bezig is (eenvoudiger kan echt niet). Beheer alle opgenomen audiobestanden rechtstreeks in de app.

Alles is gratis in de basisversie maar je kan de app ook uitbreiden met premiumfuncties, waar je dus wel voor moet betalen: keuze van audioformaat, mogelijkheid om een gesprek op te slaan op een geheugenkaartje of in de cloud (met Google Drive).

▶ Download Cube Call Recorder in de Play Store

▶️ Nieuwe Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra: welk model kiezen?

iPhone: Call Recording

Een gesprek opnemen gaat makkelijker op Android dan op een iPhone. Zoveel is zeker. De reden daarvoor is dat Apple tijdens elk telefoongesprek het besturingssysteem vergrendelt om misbruik te voorkomen. Er zijn wel apps die het mogelijk maken, zoals Call Recording, maar geen daarvan is echt gratis.

Het voordeel van Call Recording is dat je elke maand 20 minuten krijgt om gratis gesprekken op te nemen. Daarna moet je het aantal minuten kopen dat je wil opnemen (ca. 1 € voor 4 minuten). De gesprekken kunnen ook in de cloud worden opgeslagen.

▶ Om deze app te testen, moet je uiteraard in de App Store zijn.

Toon mij alle smartphone-promo's

▶️ Lees ook: De nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone Pro Max: welke kiezen?

▶️ Lees ook: 2020 wordt het jaar van de podcast. Ben jij al mee?

▶️ Lees ook: Orange lanceert eSIM in België: alles wat moet je weten!

 

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.