Menu
Blog

‘t Is gebeurd: 3 memorabele tv-momenten met een hoek af

Fun

18.04.2017 Andy Van Schil

Er zijn zo van die tv-fragmenten die voor eeuwig in het collectief geheugen gegrift staan. Omdat ze beklijven, verrassen, of … waanzinnig hard op de lachspieren werken. Thomas Huyghe en collega Marc Cambré selecteren elke week heerlijke fragmenten uit het archief van VT4, Vier en Woestijnvis. Een bonte mengeling van legendarische beelden, leuke herinneringen en een gezonde dosis hilariteit. En telkens mag een bekend gezicht hun prettig gestoorde universum vervoegen. Hier alvast een overzichtje van drie memorabele televisiemomenten met een hoek af.

1. Talk to the hand!

Zelfs wie nog nooit gekeken heeft naar Temptation Island, heeft al wel gehoord van Gringo. De man die zijn eigen naam niet kon uitspreken en zijn toenmalige vriendin Ciska maakten zich onsterfelijk dankzij hun deelname in 2007. Vooral Gringo’s quote “Talk to the hand, 'cause the face don't wanna hear it anymore” [sic] is nadien een eigen leven beginnen leiden. Zijn eigen versie van “Talk to the hand, because the face ain’t listening” is vandaag minstens even bekend als het origineel.   

Of de Temptation-pionier dat zelf zo leuk vindt, is nog maar de vraag. "Ik word er constant weer op aangesproken. Het werkt op mijn zenuwen en ik zie er de humor echt niet meer van in”, bekende hij ooit aan Gazet van Antwerpen.

2. Piet Huysentruyt besterft het

Piet Huysentruyt werd in 2010 behoorlijk hard te grazen genomen in Bananasplit, een programma waarin Hans Otten en Peter Van Asbroeck practical jokes uithaalden met een hele schare bv’s. De televisiekok wordt om de tuin geleid door zijn dochter Marie, die haar nieuwe vriend komt voorstellen.

Marie maakt haar vader wijs dat ze een nieuwe vriend heeft en dat ze, na amper drie maanden relatie, zwanger is van hem. De kerel, 39 jaar, komt ten huize Huysentruyt proeven van de kookkunsten van SOS Piet en gedraagt zich niet meteen als de ideale schoonzoon. Toen duidelijk werd dat alles opgezet spel was, ging de tv-kok uit zijn dak.

3. Herman De Croo over anticonceptiva

Herman De Croo overleefde zijn eerste deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld niet, maar de passage van de vroeger Kamervoorzitter zal niet gauw vergeten worden. Tijdens de fotoronde moest hij verschillende anticonceptiva herkennen, en dat liep goed fout. Veel goede antwoorden gaf de politicus niet, maar hij kroonde zich wel tot kampioen van de spitsvondigheid.

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil