Menu
Blog

Supervet: Snapchat herkent nu ook voorwerpen

Fun

Is het je ook opgevallen hoe Snapchat de laatste weken enorm veranderd is? En dan hebben we het niet alleen over de interface. Er werd namelijk een nieuwe identificatiefilter toegevoegd. Benieuwd hoe die werkt?

09.01.2018 Céline Roman

Wat wij zo leuk vinden aan Snapchat? De filters, natuurlijk! Akkoord, zowat elk sociaal netwerk heeft inmiddels zijn eigen filters ontwikkeld. En dus moet Snapchat zich opnieuw onderscheiden. Daarom lanceert het een nieuwe, ongeëvenaarde en supergave functie die alle voorwerpen die je fotografeert en deelt, automatisch herkent. Pizza aan het eten? Snap herkent die pizza en voegt een tag toe met je locatie, als je dat wil.

De functie werd in alle stilte in 2016 gelanceerd, maar je kon ze nog niet concreet gebruiken. Sindsdien heb je, telkens je Snap gebruikt, ongetwijfeld onbewust de app de toestemming gegeven om automatisch voorwerpen te identificeren. Die intelligente filters werden nog verder verfijnd en worden nu dus officieel gelanceerd.

Concreet: telkens als je een foto neemt, worden een aantal objecten en levende wezens herkend. Enkele voorbeelden? Monumenten, sportuitrustingen, plaatsen, concerten, wedstrijden, eten en zelfs huisdieren.

Die identificatie wordt daarna gekoppeld aan je locatie en het uur. Resultaat: als je een foto neemt van een concert of voetbalwedstrijd, weet de filter dat en past Snap de foto automatisch aan.

Wij hebben het getest: een spaghetti bolognese, een kat en een hond. Verbluffend! Zodra de app het voorwerp herkent, creëert de filter een specifiek kader. Leuk voor jou en een buitenkansje voor merken. Zo zullen adverteerders reclamefilters kunnen creëren op basis van de voorwerpen die herkend worden. Probeer het zelf!

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.