Menu
Blog

Studiebeurs voor gamers

Fun

Je kent geen betere gamer dan jezelf, maar je ouders vinden – en terecht – dat je studies op de eerste plaats moeten komen. Woonde je nu in Amerika... dan kon je de twee gewoon combineren!

21.03.2019 Simon VAN CAUTEREN

Esport heeft de wind in de zeilen

De voorbije jaren bleef de populariteit van e-sport onverminderd toenemen, in Europa en daarbuiten. Het aantal professionele gamers groeide explosief (lees ons artikel Wordt esports je nieuwe carrière?), en dat hoeft niet eens te verbazen als je ziet hoeveel geld er mee te verdienen valt (lees ons artikel 3 miljoen winnen met Fortnite? Het kan!). Het succes dringt zelfs door tot helemaal in Disneyland, waar binnenkort een internationaal toernooi plaatsgrijpt.
En dus rijzen overal rondom ons esportscholen als paddenstoelen uit de grond (in Rijsel en Lyon, maar ook in Brussel, met de ECS vanaf het schooljaar 2019-2020).
We mogen zeker ook niet vergeten om Sector One te vermelden, het Belgische team dat Orange sinds vorig jaar sponsort. Dat is een van de succesrijkste teams uit de Benelux, dat actief is op alle fronten: League of Legends, Counter-Strike, Heartstone enz. Om alles te weten over hun reilen en zeilen, neem gerust een kijkje op de website van Sector One.
Desondanks staan je ouders wellicht nog altijd even weigerachtig tegenover het idee om school op te geven en je hele dagen (en nachten) te laten gamen.

Esport en studies combineren

Een universiteit in Massachusetts kwam met een oplossing. In samenwerking met Team Genji en Helix eSports richtte de universiteit de eerste Apex Legends-studiebeurs op; de grote jackpot ter waarde van enkele duizenden dollars waar alleen de beste spelers aanspraak op kunnen maken.
Timothy Loew, esports general manager aan Becker College: "Het is onze bedoeling om de beste Apex Legends-spelers de unieke kans te geven om hun talenten te combineren met een degelijke opleiding."
Iets voor jou? De selectierondes gaan begin april van start in New Jersey. Team Genji zal op basis van een analyseplatform bepalen welke gamers zich kandidaat mogen stellen voor de studiebeurs aan Becker College.
Bezoek hun website voor alle informatie over deze wedstrijd.

Ouders en esport

Sommige ouders staan, zoals gezegd, eerder weigerachtig tegenover het hele idee. Andere ouders klinkt het dan weer als muziek in de oren.
Als we de website digitaltrends.com mogen geloven, gaat het zelfs zo ver dat er ouders zijn die privéleraars inhuren. Met één doel: het spel van hun 'gamer to be' vervolmaken.
Zoals wij jaren geleden piano- of wiskundeles kregen, zo krijgen de kinderen vandaag privélessen Fortnite.
In de Verenigde Staten betalen ouders wel tot 20 dollar per uur voor een privéleraar... in de hoop dat hun kind er ooit een studiebeurs mee kan vrijspelen. Als je weet hoeveel het er kost om verder te studeren, kunnen we het ze niet eens kwalijk nemen...

Zijn ze gek of juist niet? De toekomst zal het uitwijzen...

Waarom zijn je kinderen zo verslingerd aan Fortnite?

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.