Menu
Blog

Steven Van Herreweghe duikt in de VRT-archieven voor Van algemeen nut!

Fun

Was het vroeger beter, toen de lucht nog schoon was en de iPod nog gewoon ‘walkman’ heette? Het nieuwe programma van Steven Van Herreweghe maakt alvast één ding duidelijk: vroeger waren tv-personages vaak even (ongewild) geestig als nu. In Van algemeen nut nodigt hij opvallende figuren uit om te spreken over het moment dat zij op televisie verschenen. Memorabel!

29.01.2018 Céline Roman

Grasduinen in 80.000 uur beeldmateriaal

Zijn hoge kuif is hij inmiddels kwijtgeraakt, maar Steven Van Herreweghe herken je vast nog van zijn overwinning bij De Slimste Mens ter Wereld in 2007. Dit televisiebeest won bovendien een Vlaamse Televisiester voor Beste Presentator in 2012, voor zijn bijdrage aan kijkcijferkanonnen als De jaren stillekes en De Pappenheimers.
Na die successen verdween Van Herreweghe een tijdje van het scherm. Een moeilijke periode waarover hij in Die huis vertelde, vol onzekerheid over programma’s die onder de verwachtingen bleven. Maar nu maakt hij een comeback met Van algemeen nut. Een archiefprogramma waarin hij bijzondere stukjes tv-geschiedenis onder de loep neemt – het resultaat van maandenlang bivakkeren in de kelders van de VRT.

De jaren stillekes 2.0

Een beetje zoals De jaren stillekes dus? Een beetje ja, alleen hoef je geen BV te zijn om een uitnodiging te krijgen van Van Herreweghe. Van een West-Vlaamse boze-briefschrijver tot een ex-presentator en een toevallige voorbijganger: het zijn stuk voor stuk opvallende personen die ooit ‘van algemeen nut’ waren voor de openbare omroep. Hun grappige, ontroerende of schokkende televisiemomenten krijgen nu een tweede leven.

Vroeger was alles beter. Not!

Verscheen er vroeger alleen educatief verantwoord materiaal op tv? Niet echt! Wat dacht je van het fragment waarin een nette dame de bevolking inlicht over het belang van … goede aarshygiëne? Te gast bij Steven Van Herreweghe legt ze uit waarom dat onderwerp destijds zo belangrijk was. Tsja, toen konden we inderdaad nog niet bij dokter Google terecht!

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.