Menu
Blog

Spanning ten top met deze Vlaamse fictiereeksen

Fun

Onze Belgische scenaristen gooiden al eerder hoge ogen in het buitenland met verbluffende fictiereeksen als Tabula Rasa en Beau Séjour. Ook dit jaar verrassen verschillende zenders opnieuw met spannende drama’s. Waarschuwing: deze Vlaamse series zijn verslavend!  

21.02.2019 Céline Roman

Over Water: fictiereeks gebaseerd op waargebeurde feiten?

In ‘Over Water’ probeert de gevallen tv-ster John Beckers zich te herpakken na een verblijf in een ontwenningskliniek. John zegt de showbizzwereld vaarwel en kan aan de slag in het expeditiebedrijf van zijn schoonvader aan de Antwerpse haven. Al snel blijken de goede voornemens van John tevergeefs en komt hij terecht in een kluwen van leugens en intriges. Het schijnbaar onschuldige familiebedrijfje blijkt dan ook meer dan alleen bananen te verschepen. Er wordt intussen gefluisterd dat de schrijvers hun mosterd haalden bij echte gebeurtenissen. Of dat waar is, zullen we waarschijnlijk nooit weten.

De Dag grijpt je bij de keel

De Dag’ is het schrijversdebuut van komiek Jonas Geirnaert en zijn vriendin Julie Mahieu. Het koppel werkte maar liefst drie jaar aan deze straffe reeks en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het plot rond een gijzeling in een bank lijkt eenvoudig, maar is ongelofelijk slim uitgewerkt. Elk stukje van de ingewikkelde puzzel klopt en de onverwachte twists loeren continu om de hoek. Voeg daar nog enkele topacteurs, zoals Jeroen Perceval en Maaike Neuville, aan toe en De Dag laat je niet meer los!

Undercover met Tom Waes

Eén presenteert dit voorjaar de spannende fictiereeks ‘Undercover’. De hoofdrol in deze serie is weggelegd voor publiekslieveling Tom Waes. Hij waagt zich voor een keer niet aan zware uitdaging in het buitenland, maar kruipt in de huid van een undercoveragent. Samen met de Nederlandse Anna Drijver probeert hij te infiltreren in een netwerk van drugsdealers. Of het hem lukt, kom je binnen enkele maanden te weten. De eerste beelden van de trailer zijn alvast veelbelovend!

Volg deze series iedere week met het LOVE-aanbod van Orange!

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.