Menu

Sms’en vanaf een pc (en Mac)

Je kan heel makkelijk sms’jes en mms’jes versturen en lezen vanop je pc, Mac of Chromebook. Ook iMessage en WhatsApp werken op die toestellen. Wij leggen je uit hoe.

09.01.2020
Door Cédric

Android Berichten op je computer

Gebruik je een Android-smartphone? Dan heeft Google het heel eenvoudig gemaakt om berichten te versturen vanaf je pc, je Mac of Chromebook. De app Berichten geeft je immers toegang tot al je sms’en en mms’en die je met om het even welke computer hebt verstuurd. Je gebruikt daarvoor je webbrowser.

Het enige wat je nog nodig hebt, is de Berichten-app van Google op je telefoon. Download die gratis uit de Play Store. Je moet ook over mobiele dekking (2G, 3G, 4G) op je telefoon beschikken, want de berichten worden via het mobiele netwerk verstuurd en niet via je dataverbinding.

Hoe pak je dit aan?

 • Ga in je webbrowser (Chrome, Brave, Safari, Firefox, Edge) naar de pagina messages.google.com/web
 • Open de app Berichten op je telefoon
 • Tik op ‘Meer’ (of op de 3 bolletjes) en selecteer ‘Berichten voor het web
 • Scan met je telefoon de QR-code die je in de browser van je pc ziet.

Als er nu een sms’je op je telefoon binnenkomt, zie je dat automatisch ook in Berichten voor het web. Zijn er berichten die je nog niet gelezen hebt? Dan zie je een rode melding in het browsertabblad.

In het systeem zit zelfs een beveiliging: als je enkele weken je Berichten-account niet hebt gebruikt, word je automatisch uitgelogd. Om automatisch in te loggen, vink je het vakje “Deze computer onthouden” aan. Op een computer die je met anderen deelt, gebruik je deze functie beter niet.

Onze tip: zet de webpagina bij je favorieten om snel toegang te krijgen. 

iPhone: Berichten op je Mac

Ook als je een iPhone en een Apple-computer gebruikt, staan je sms’jes, mms’jes en iMessage-berichten voor je klaar in de Berichten-app die gratis met je Mac werd meegeleverd. Zolang je iPhone ingeschakeld is en verbinding maakt via 3G, 4G of wifi, heb je aan je Mac voldoende om sms’jes te ontvangen en te versturen.

Dankzij de functie ‘Sms doorsturen’ beschik je ook op je Mac of je iPad over je sms’en mms’en. Zo kan je het gesprek gewoon voortzetten op een toestel naar keuze. Binnen iMessage is dit een automatische functie, maar voor sms’en moet je dit activeren.

 • Open Berichten op je Mac,
 • kies Berichten > Voorkeuren,
 • klik op iMessage,
 • controleer of je verbinding hebt,
 • ga op je iPhone naar Instellingen > Berichten > Sms doorsturen.

iMessage op Windows

Omgekeerd: wil je iMessage op een pc (Windows) gebruiken? Helaas, dat kan niet. Apple reserveert iMessage voor zijn eigen toestellen.

Waarin verschillen iMessage-berichten en sms’jes?

iMessage is de automatische berichtendienst die Apple meelevert met je Apple ID, via wifi of data. Doel: berichten, foto’s, video’s en animaties uitwisselen tussen Apple-toestellen. Je herkent een iMessage-bericht meteen, want het tekstballonnetje is blauw (en bij een sms of mms groen).

Nog een verschil tussen sms en iMessage is dat je sms’jes via het mobiele netwerk verstuurt en iMessage-berichten via het internet (net zoals bij WhatsApp, Viber of Messenger).

WhatsApp op een pc of Mac

Om lange berichten in te tikken gaat er niets boven een echt toetsenbord. Gelukkig is het heel eenvoudig om toegang tot WhatsApp te krijgen op je computer, via je webbrowser of een app voor pc of Mac. 

WhatsApp Desktop of WhatsApp Web ?

Je hebt de keuze: ofwel gebruik je een app (voor Mac en pc), ofwel gewoon je webbrowser. De app die je moet downloaden op je pc of Mac heet WhatsApp Desktop (voor Windows en macOS X). Voor je browser is er WhatsApp Web.

Een computer koppelen aan WhatsApp

Om je account te koppelen aan je computer open je WhatsApp op je telefoon:

 • Ga op een Android-telefoon naar Chats > Meer opties (of op de 3 bolletjes) > WhatsApp Web.
 • Ga op een iPhone naar Instellingen > WhatsApp Web.

Zodra je een barcode (QR Code) op je pc-scherm ziet, gebruik je de camera van je telefoon om die te scannen. De app brengt dan automatisch de koppeling tot stand.

Je bij WhatsApp afmelden op je computer

Klaar met je WhatsApp-sessie? Meld je dan af bij WhatsApp op je computer. Dat doe je makkelijk vanuit What’sApp op je smartphone:

 • Ga naar Menu (of de 3 bolletjes)(Android) of Instellingen  (iPhone) 
 • Tik op WhatsApp Web
 • Kies onderaan Meld af op alle apparaten > Afmelden

Nieuwe smartphone nodig?

Om al je berichten (sms’jes, mms’jes, iMessage-berichten, WhatsApp) op al je toestellen te kunnen gebruiken, heb je misschien een nieuwe smartphone nodig. Je treft het, er zijn weer koopjes te doen! Profiteer van onze ruime keuze aan smartphones tegen promoprijzen!

Ja, ik wil alle afgeprijsde smartphones zien!