Smartphones: hoe begin je er als senior aan?

Smartphones voor senioren verkopen in ons land als zoete broodjes. Het is een echt fenomeen. Als gevolg daarvan explodeerde ook het aantal plaatselijke initiatieven om je er (nog beter) mee te leren werken.

24.07.2018
Door Céline R

73 % van de Belgen heeft vandaag een smartphone. En hoewel senioren lijken te denken dat een gsm met toetsen volstaat, zijn er steeds meer die zich toch iets meer veroorloven. Tienduizenden 60-plussers kopen hun toestel bij ons, en dat is pas het begin.

Om je gsm te leren kennen, heb je twee mogelijkheden. Bel een familielid op, vooral iemand van de jongere generatie... of volg een cursus of opleiding. Er worden over het hele land cursussen gegeven.

Mediawijsheid voor ouderen is een ander initiatief voor 65- tot 74-jarigen dat hen leert werken met internet: op de computer, smartphone of tablet. Alle praktische informatie vind je op vlaanderen.be.

In het najaar vindt in Vlaanderen de Digitale Week plaats. Dit jaar voorziet de organisatie modules op maat van senioren, met activiteiten over heel Vlaanderen. Het programma kan je inkijken op hun website.

En in de hoofdstad organiseert de Federatie Onafhankelijke Senioren (FedOS) zijn Café Digital. Klik hier voor meer info.

Aarzel niet om contact op te nemen met je gemeente (of zelfs je bibliotheek), of je nu in Brussel, Wallonië of Vlaanderen woont. Het hele jaar door, ook in de zomer, worden talrijke initiatieven georganiseerd met de bedoeling je vertrouwd te maken met de nieuwste technologieën. Ontzeg jezelf de voordelen van het internet niet: leer online bankieren, gamen, communiceren en ontspannen!