Menu

Welkom bij Smart Home van Orange: alles wat je moet weten

Wat is een smart home? En hoe kan je je huis slim maken? Vanaf nu vind je exclusief bij Orange België 3 nieuwe Smart Home packs met naast een Google Nest (Hub of Mini) ook een slimme camera, slimme stekker, slimme verlichting of Google Chromecast. Lees dus snel verder en ontdek alle voordelen van slimme domotica-systemen!

21.05.2021
Door Maité D

 1. Wat is een smart home? 
 2. Wat zijn de voordelen van een smarthome?
 3. Nieuw bij Orange: 3 voordelige smart home packs
 4. Hoe kan ook jij je huis slim maken?
 5. Wat is de Orange Smart Home app?

1. Wat is een smart home?

Welkom in het tijdperk van de Internet of Things (IoT) waarin steeds meer apparaten verbonden zijn via het internet. In 2021 zijn dat er wereldwijd maar liefst 26 miljard! In een smarthome of slim huis wordt het IoT ingezet om het leven van z’n bewoners gemakkelijker, comfortabeler en veiliger te maken via home automation. Soms wordt naast smart home ook de term connected home gebruikt: daarmee wordt verwezen naar slimme domotica-systemen die je bestuurt met een app of spraakcommando. Zo kan je bijvoorbeeld met je smartphone vanop de zetel de lichten dimmen voor dat tikkeltje extra romantiek op zaterdagavond.

2. Wat zijn de voordelen van een smart home?

Je hebt het vast en zeker al eens meegemaakt: net wanneer je eindelijk in bed ligt of op weg bent naar een belangrijke afspraak, begin je je plots af te vragen of je het licht in de keuken hebt uitgedaan. Zo vervelend, right? Niet in een slim huishouden! Daar kan je met een slimme schakelaar alle lampen vanop afstand uitschakelen.

Het grootste voordeel van een smart home-systeem is dan ook zonder twijfel het gebruiksgemak. Bovendien zorgen we ervoor dat je met één enkele app – onze Orange Smart Home-app  – zowat alle toestellen binnen handbereik hebt. Verifieer bij de aankoop van slimme domotica ook zeker of je apparaat een ‘powered by Tuya’-label heeft: zo ben je zeker dat je met je smartphone zowat je volledige huis kan bedienen.

Nice, vertel me meer over de Orange Smart Home!

Maar een slim huis biedt nog heel wat andere voordelen!

 • Hou het veilig: met smart home-beveiliging kan je via connected camera’s bijvoorbeeld zien wie er voor de deur staat of wat je hond doet als je niet thuis bent. Ook ideaal als je even op vakantie gaat en zeker wil zijn dat alles in orde is!
 • Zorg voor elkaar: Heb je een hulpbehoevende ouder of familielid? Met slimme apparaten help je hen zelfstandig blijven en hou je een oogje in het zeil.
 • Bespaar op je energiefactuur: een smart home geeft je meer inzichten in je water- en elektriciteitsverbruik. Op basis daarvan kunnen bijvoorbeeld slimme lampen zichzelf automatisch uitschakelen als er niemand thuis is, of zorgt de slimme stekker voor een optimaal energieverbruik. Goed voor de planeet én je portefeuille. 
 • Have fun: je tv bedienen met je smartphone, muziek streamen via Google Home of Amazon Alexa, de lampjes van de kerstboom draadloos bedienen via de smart stekker, je thuiszittende hond of kat via de smart camera tonen aan collega’s … Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat (binnenkort).

3. Nieuw bij Orange België: 3 voordelige smart home packs

Klaar om te genieten van alle voordelen van een smarthome? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Want met de Smart Home packs kan ook jij vanaf nu met een bescheiden budget je huis slim maken

Onze kits bevatten standaard een smart speaker van Google Nest en één of meerdere slimme apparaten. Zo kan je met de Orange Smart Home app alle compatibele toestellen bedienen – waar je ook bent. Bovendien kan je thuis ook met je stem bijvoorbeeld het licht aandoen, muziek afspelen of live camerabeelden streamen.

In het Smart Home-aanbod vind je 3 verschillende formules: een Smart Comfort, Smart Security en Smart Relax pack. Zo is elk pack perfect afgestemd op wat jij nodig hebt!

SMART COMFORT – Hey Google, doe het licht aan.

Maak het je thuis extra comfortabel met een Google Nest Mini, smart plug en slimme lampen. Zo kan je bijvoorbeeld via de Orange Smart Home app of met je stem de lichten dimmen of automatisch laten uitgaan als er niemand in de kamer is. Met de slimme stekker kan je onder andere apparaten vanop afstand aan- of uitzetten. Handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent, maar ‘s avonds wil laten uitschijnen dat er iemand thuis is door het licht automatisch aan te laten gaan.

Yes, ik wil smart comfort in huis!

SMART SECURITY – Hey Google, toon de kinderkamer.

Heb je thuis jonge kinderen en hou je graag een extra oogje in het zeil? Met onze Smart Security pack ontvang je een Google Nest Hub en slimme indoor camera. Deze camera houdt je dag en nacht op de hoogte en streamt de beelden naar je Nest Hub of je smartphone.

Ideaal als bijvoorbeeld moderne babyfoon (of virtuele babysit als je telewerkt), maar ook perfect om je huis in de gaten te houden als je even op vakantie bent. Of eindelijk te ontdekken wie van je twee honden de vuilnisbak overhoop haalt terwijl jij op het werk zit.

Yes, ik wil smart security in huis!

SMART RELAX – Hey Google, stream mijn serie op tv.

Wat is er heerlijker dan na een stevige week neerploffen in de zetel? Met Smart Relax geven we je nog meer comfort! Gebruik de Google Nest Mini en Google Chromecast om je favoriete muziek, series en films af te spelen waar je ook bent. Wist je trouwens dat onze Love-klanten 4 Disney tv-zenders gratis kunnen bekijken, ook via de Orange tv app? Ontdek in onze blogs alles over Disney Junior, Disney Channel, National Geographic en National Geographic Wild.

Yes, ik wil chillen met Smart Relax!

Hoe kan je een smart home pack bestellen en hoeveel kost het?

Bij Orange België geniet je aan een voordelige prijs alle voordelen van slimme apparaten als je een smart home pack combineert met een mobiel Go-abonnement of Love pack (met Go-abonnement). Je kan ze online bestellen in onze eshop, of in een Orange shop in je buurt.

Heb je al een smart speaker in huis? Ook dan kan je bij ons terecht (in de eshop of fysieke winkel) om slimme apparaten te combineren naar wens.

Pack: Toestellen: Prijs:
Smart Relax Google Nest Mini + Chromecast Beschikbaar vanaf 49 euro.
Smart Comfort Google Nest Mini + Smart Plug + Smart Light Bulb Beschikbaar vanaf 54,90 euro.
Smart Security Google Nest Hub + Smart Camera Beschikbaar vanaf 89,95 euro.

4. Hoe kan je je huis slim maken?

In een connected home of smart home zijn apparaten met elkaar verbonden via het internet. Om je huis slim te maken heb je daarom eerst en vooral een uitstekende wifiverbinding nodig. Hapert het internet in je (wo)mancave of klagen de kinderen over een slechte verbinding in hun slaapkamers? Dat kan zijn omdat er een te grote afstand is tussen de modem en je toestellen. 

Als dat het geval is, raden we je Mesh WiFi aan: een snelle en eenvoudige oplossing om je wifisignaal te versterken. Op plekken met een zwakke wifiverbinding plaats je een van onze wifi-modules. Die modules communiceren met elkaar en geven zo je wifiverbinding een boost doorheen het hele huis. 

Ja, ik wil thuis m’n wifisignaal versterken.

Daarnaast heb je ook een hub, platform en de gratis Orange Smart Home app nodig. Concreet ziet dat er zo uit:

 • Een slimme stekker of slimme camera kan vaak niet rechtstreeks met je smartphone communiceren.  Daarvoor hebben ze een soort tussenpersoon nodig: de hub. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Google Nest Hub en de Google Nest Mini. Bovendien kan je bijvoorbeeld de Google Nest Hub ook gebruiken als tablet, slimme speaker én originele fotolijst. Ook de Google Nest Mini functioneert perfect als slimme speaker. Meer weten over deze slimme apparaten? Klik snel door naar onze blog!

Cool, vertel me meer over de Google Nest Hub en Nest Mini!     

 • Het platform is de overkoepelende software die ervoor zorgt dat je met je Orange Smart Home app je slimme huishouden kan besturen. Als je ‘Hey Google!’ zegt, trek je bijvoorbeeld de aandacht van de Google Assistant. Afhankelijk van waar je bent en wat je wil, kan je met de Google Home app, Google Nest Hub of Google Nest Mini muziek streamen, je slimme verlichting dimmen of livestream van je slimme camera bekijken.

TIP: Selecteer eerst een platform en koop slimme producten in functie van je keuze. Zo voorkom je onaangename verrassingen. Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Homekit, Somfy en Homey zijn de populairste spelers op de markt. Klik op onderstaande link voor meer info!

Ja, ik wil meer info over smart home platformen.

5. Wat is de Orange Smart Home app?

Met de gratis Orange Smart Home app kan je slimme apparaten automatiseren, bedienen en configureren. Je kan bijvoorbeeld je slimme lampen in de woonkamer programmeren om automatisch aan te springen bij zonsondergang, en automatisch uit te gaan om middernacht. Of configureer de smart plug in de kinderkamer om een nachtlampje te laten branden tussen 19u30 en 4u00.

Daarnaast kan je ook manueel via de app je slimme stekker uitschakelen, de settings van je smart indoor camera aanpassen, de helderheid van je verlichting aanpassen, of een film selecteren om te streamen naar je smart tv.

Sta je nu al te popelen om slimme domotica aan te schaffen? Kies dan voor items met een ‘Powered by Tuya’-label. Dit label is jouw garantie dat het compatibel is met de Orange Smart Home app. En wees gerust: wereldwijd zijn dat er nu al meer dan 30.000 slimme toestellen ‘powered by Tuya’. Je zal dus zeker je ding vinden! 

Yes, ik wil ook een smart home!

Lees ook:

▶️ Muziek streamen in de auto: tips & tricks
▶️ Disney Plus België: een online filmavondje vol nostalgie
▶️ Orange lanceert het internet van de toekomst
▶️ National Geographic: gratis in het tv-pakket van Orange
▶️ Disney Channels: gratis in het tv-pakket van Orange
▶️ Muziek streamen in de auto: tips & tricks