Menu
Blog

Slim je gezondheid opvolgen

Fun

Volgens bepaalde bronnen loopt op dit moment een project waardoor, als het wordt goedgekeurd, de Belgische staat 24 gezondheidsapps waarmee men patiënten op afstand kan opvolgen zou terugbetalen.
Naast bellen en selfies posten op Instagram zal je met je gsm dus ook kunnen meten hoe gezond je bent, en je krijgt tips om jezelf nog beter te verzorgen. Beloofd!

 

07.04.2017 Céline Roman

Op deze wereldgezondheidsdag stellen we je enkele gezondheidsapps voor.

mHealth Go speurt naar de allerbeste gezondheidsapps voor Jan met de pet of gezondheidsprofessionals en voegt bij elke app een beschrijvende fiche. Bijvoorbeeld, als je een app zoekt die je helpt gezonder te eten, krijg je een overzicht van gecertificeerde apps met een uitgebreide beschrijving, een rechtstreekse downloadlink en een beoordeling van de andere gebruikers.
Je ziet ook de top 3 van de maand en de nieuwste apps.
Minpuntje: sommige onderdelen zijn nog helemaal leeg
Pluspuntje: de rechtstreekse downloadlink

Echo112 belt je locatie door naar de hulpdiensten van het land waar je je bevindt. Het volstaat de app te downloaden, toegang te verlenen tot je gesprekken en sms'en en de locatiebepaling op je gsm in te schakelen. Je kan de dienst zelfs eens uitproberen om te zien hoe alles in z'n werk gaat.
Minpuntje: de locatiebepaling op je gsm moet uiteraard altijd aan staan
Pluspuntje: snel

Apotheek.be baseert zich op jouw gps-locatie om je de dichtstbijzijnde apotheken van wacht te tonen. Je kan de afstand ernaartoe, het adres en het telefoonnummer opvragen.
Minpuntje: heel eenvoudige app
Pluspuntje: een link opent automatisch het gps-systeem van je gsm

S Health (Android) of Health (iOS) zijn apps die automatisch op je toestel geïnstalleerd zijn en je al een hoop informatie verstrekken: je waterconsumptie, je dagelijkse lichaamsbeweging, je voeding, je slaap enz.
Minpuntje: verzamelt dezelfde info als andere, beter uitgeruste apps
Pluspuntje: is standaard geïnstalleerd (goed begonnen is half gewonnen ;-))

En dan vergeten we nog bijna de apps die bij onze geconnecteerde objecten horen en die een steeds belangrijkere rol spelen in ons dagelijkse leven: slimme weegschalen (verkrijgbaar in onze Orange-shops), thermometers, activity trackers of alarmen voor senioren (hier), bloedglucosemeters voor mensen met diabetes enz.

Gebruik jij al apps om jezelf te verzorgen? Ja? Aarzel dan niet om ze met ons te delen ...
 

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.