Sla je nummer niet meer "op zijn Belgisch" op!

Je bent in het buitenland en tracht een nummer in je adresboek te bellen. Soms werkt het niet. Maar hoe komt dat?

16.01.2013
Door Céline R

Wanneer je in het buitenland bent, krijg je een gratis berichtje van Mobistar die je op de hoogte stelt van de roaming-tarieven. Om extra kosten te vermijden heb je de keuze tussen meerdere opties.   

Maar het kan ook gebeuren dat als je een nummer in je adresboek tracht te bellen, je in werkelijkheid iemand in het land zelf aan het bellen bent! En dat is natuurlijk niet de bedoeling... Hoe kan dat? Kijk eens naar je contactenlijst. Je zult opmerken dat je sommige nummers wellicht "op zijn Belgisch" hebt ingevoerd, zo dus: 0495 12 34 56. Als je dan niet in België bent, zal de operator dit nummer aanzien als een lokaal telefoonnummer.

Wat moet je dan doen?

Eerst moet je het internationale prefix invoeren en dan pas het nummer van je contact, zonder de eerste nul. Bijvoorbeeld: +32 495 xx xx xx. Het 32-prefix is dat van België. Vervolgens moet je de 0 weghalen uit 0495 en de zes volgende nummer toevoegen. Kortom wordt het nummer: +32 495 12 34 56. Op deze wijze bel je naar België.

Heb je even de tijd?

Pas dan eens al je nummers aan en sla ze in deze vorm op. Dat werkt overigens ook in België. Dan hoef je er niet eens meer over na te denken of je thuis of op een tropisch eiland bent.

Check de internationale tarieven