Menu
Blog

Singles' Day, dat zijn kortingen en meer!

Tech


Nog nooit van Singles' Day gehoord? Da’s oké! Het enige wat je hoeft te weten, is dat je op 11 november hoge kortingen scoort – of je nu al van ’t straat bent of niet. Singles' Day is namelijk dé dag om jezelf in de watten te leggen. Ontdek hier waarom!

 
10.11.2021 Maité Delgado

 

Wat is Singles' Day?

Hoewel Singles' Day wereldwijd steeds populairder wordt, is het eigenlijk een Chinese feestdag. Daar besloten vier jonge studenten in de jaren 1990 om hun vrijgezellenbestaan te vieren op een symbolische dag.

Het is bovendien geen toeval dat net 11 november gekozen werd als Guanggun Jie of Singles' Day: de getallen 11/11 verwijzen naar de vier single uitvinders van deze opvallende gelegenheid. 

De nieuwe traditie en tegenhanger van Valentijn was meteen een succes onder Chinese jongeren. Ook webreuzen Alibaba en Ali Express waren fan en besloten klanten elk jaar op 11 november te verwennen met hoge kortingen. Ondertussen draaien webshops in China op Singles' Day méér omzet dan op Black Friday en Cyber Monday samen.

En zo groeide 11 november uit tot de dag waarop je jezelf schaamteloos trakteert op leuke cadeaus. Tegenwoordig doen zelfs Belgische online shops mee aan het fenomeen. En ja, daar hoort Orange Belgium ook bij. ;-)

Waar zijn die promo’s? Daar zijn die promo’s!

Treat yo self!

Of het allemaal als grap bedoeld is, horen we je denken. Helemaal niet! Single zijn heeft ook een pak voordelen. Zo heb je altijd genoeg plaats in bed, hoef je je eten niet te delen en bepaal jij welk tv-programma er bekeken wordt.

 

Heb je daar stiekem genoeg van? Met de volgende dating apps ga je meteen van single naar ready to mingle!

Beste dating apps voor iPhone en Android

  1. Tinder

De klassieker onder de dating apps. Het principe is heel eenvoudig: je swipet foto’s van mensen die je ziet zitten naar rechts – anderen naar links.  Ziet de andere persoon jou ook zitten? Dan heb je een match en kan je aan het daten!

Download Tinder voor Android of iPhone


TIP: maakt of kraakt muzieksmaak voor jou een relatie? Koppel je Spotify-account aan je Tinder-profiel! 

  1. Bumble

Een dating app met een twist! Founder Whitney Wolfe Herd lanceerde deze populaire app met één doel voor ogen: vrouwen meer controle geven tijdens het daten. Op Bumble kunnen dan ook enkel dames een conversatie starten (bij een heterosexuele match). 

Download Bumble voor Android of iPhone

  1. OkCupid

Zonder twijfel de ruimdenkendste dating app op de markt. Het percentage van een bepaalde match wordt bepaald op basis van originele multiplechoicevragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. 

Wil je (geen) kinderen? Ben je vegetariër? Identificeer je als non-binair? Of zoek je een polyamoreuze match met een kink of twee? OkCupid has your back!

Download OkCupid voor Android of iPhone

 

  1. Grindr

Tot slot verdient ook Grindr een speciale vermelding in ons lijstje. Deze dating app werd speciaal gecreëerd voor homoseksuele mannen. Het principe is simpel: zodra je een profiel hebt aangemaakt, gebruikt de app jouw gps-locatie om andere gebruikers in de buurt op te lijsten. Browse away!

Download Grindr voor Android of iPhone

It’s a match! Dit zijn jouw Singles' Day kortingen

Ook bij ons wordt er druk geswipet – single of niet. Zet je dus extra comfortabel in de zetel en blader door onze ruime selectie kortingen en promoties. Van nieuwe smartphones tot goedkope abonnementen voor internet & tv: je vindt het er allemaal. Happy Singles' Day!

Ja, ik wil profiteren van kortingen!

Lees ook:

▶️  Beste apps voor Android en iPhone
▶️  7 gadgets voor jouw smart home
▶️ De Google Nest Hub Review: de smart speaker getest

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!