Menu
Blog

Sieg als dé Steracteur Sterartiest van 2017?

Fun

17.11.2017 Céline Roman

Ryan Gosling en Emma Stone zongen de sterren van de hemel in La La Land (‘City of Stars’ zit bij deze weer voor minstens een paar uren in onze oren) en ook Familie-acteur Ludo Hellinx geeft momenteel zijn mooiste bariton ten beste in Ridders van de Ronde Keukentafel, de nieuwe musical van Mark Tijsmans. Kortom: voor de leek lijkt het alsof er in elke acteur sowieso ook een getalenteerd zanger schuilgaat. Steracteur Sterartiest laat zien dat die acteer-en-zingcombo toch niet zo vanzelfsprekend is als je zou beginnen denken. Dat mocht David Centens aan den lijve ondervinden: hij mocht als allereerste zijn kleedkamer gaan leegmaken – met opgeheven hoofd, en terecht. Gelukkig was er tijdens de tweede liveshow ook goed nieuws (en een nieuwigheid): Koen Van Impe kreeg voor zijn versie van ’No sound but the wind’ een vrijstelling van de jury.

De pronostieken van de deelnemers

Nog voordat de eerste noten gezongen waren in Steracteur Sterartiest, vroeg het presentatorsduo Peter Van de Veire en Danira Boukhriss aan alle kandidaten wiens kansen zij het hoogst inschatten. Een beetje giswerk, natuurlijk, al hebben sommige kandidaten hun zangkwaliteiten allang bewezen. Denk maar aan Ianthe Tavernier (Floor van De Buurtpolitie), die in een vorig leven lid was van het kinderkoor van de Vlaamse Opera en in tal van musicals meespeelde. Of denk aan Giovanni – Gio – Kemper, die furore maakt met de Ketnetband (en die misschien ook wel tips krijgt van zijn vriendin Laura Tesoro). Die laatste acteur/artiest was dan ook een veelgenoemde favoriet onder de kandidaten zelf. Zo bekende Held van Ketnet Siegfried De Doncker: “Het zou héél mooi zijn moest ik die uit de competitie krijgen”, en fluisterde Hilde De Baerdemaeker lichtjes nerveus in de camera “Gio kan keigoed zingen”. Oma Fonkel uit Mega Mindy, Nicky Langley, zei zelfs ferm: “Die zit zeker in de finale, daar ben ik van overtuigd.”

Niet alleen “Held” van Ketnet, maar ook topzanger?

Nu het programma volop op gang is gekomen, is het tijd voor een nieuwe pronostiek. Want hoewel de prestaties van Gio inderdaad behoorlijk indrukwekkend zijn (de vertolking van ‘24K Magic’ – feilloze zang plus vlotte danspasjes – bewees het nog maar eens: deze jongen is een geboren performer), lijkt er een nieuwe ster ‘on the rise’ … Sieg De Doncker! Dat deze acteur geen uitdaging uit de weg gaat, werd al duidelijk in 1000 zonnen, waar hij niet alleen in de top drie belandde bij een wedstrijd blootvoets waterskiën, maar ook Belgisch kampioen levend standbeeld werd. “Ik doe gewoon. En ik denk daarna”, zo vat hij het zelf samen. Met ‘Lonely Boy’ gooide hij al hoge ogen in de eerste aflevering, maar zijn vertolking van ‘Way Down We Go’ in aflevering twee, heeft ons helemáál overtuigd. Benieuwd of hij zijn favorietenrol kan verzilveren!

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.