Menu
Blog

Series die tot films zijn verwerkt

Fun

Steeds vaker vinden de helden van onze favoriete series hun weg naar het grote scherm.
Soms met dezelfde acteurs. Soms met meer of minder succes ...
Wij geven je een overzichtje (dat verre van volledig is).

03.07.2017 Céline Roman

The A-Team
De serie
Je herinnert je vast wel de explosieve situatie waarin Hannibal, Face, Murdock en B.A. Baracus verzeild zijn geraakt ...
Nadat ze door het leger gearresteerd worden en ten onrechte veroordeeld worden door de krijgsraad ontsnappen de vier voormalige elitesoldaten uit de gevangenis. Als huurlingen snellen ze weduwen en wezen die onrecht worden aangedaan te hulp.
De film
Door de knappe actiescènes vervelen we ons geen seconde maar de vonk die we met het oorspronkelijke team wel hadden, is nu veel minder. De personages zijn aangepast aan de moderne tijden en zitten niet meer verankerd in de jaren 80, waar we met weemoed aan terugdenken.

Sex and the City
De serie
Carrie is een vrijgezel uit New York die meestal optrekt met haar hartsvriendinnen Samantha, Miranda en Charlotte. Ze schrijft artikels over seks, vriendschap en liefdesrelaties, en haalt de inspiratie daarvoor steeds uit eigen ervaringen.
De films
Het verhaal speelt zich nog altijd in New York af. Terwijl Carrie eindelijk het geluk heeft gevonden met Big, voedt Charlotte haar dochter op, probeert Miranda een balans te vinden tussen familie en carrière en vormt Samantha een koppel met de jonge Smith. Maar je raadt het al, mooie liedjes duren niet lang ...
In deze filmbewerking zien we hoe het onze heldinnen vergaat na de cultserie, en da's ongetwijfeld een van de redenen van het succes.

The Simpsons
De serie
The Simpsons vertelt het verhaal van Marge, Homer, Bart, Lisa en Maggie, een modaal gezinnetje uit het stadje Springfield. De serie is een satire op het dagelijks leven van een doorsnee Amerikaans gezin en geeft een humoristische kijk op hun leven en interactie met hun buren. Kenmerkend zijn ook de parodieën op nieuwsfeiten en bekende figuren.
De film
Net als de serie volgt de unieke animatiefilm het gestoorde gezin dat Springfield moet verlaten om zijn geluk te zoeken in Alaska. Slagen ze er met z'n vijven in hun stadje te redden?

The Incredible Hulk
De serie
David Banner is een wetenschapper die niet bang is om te experimenteren. Op een dag wordt hij tijdens zo'n experiment blootgesteld aan een dodelijke dosis gammastraling. Hij overleeft het, maar de neveneffecten laten zich al snel voelen. Telkens als hij zich opwindt, verandert hij in de Hulk, een groen monster met bovenmenselijke kracht.
De films
Van de serie werden twee films gemaakt. De tweede is wel stukken beter dan de eerste Hulk van Ang Lee. De actiescènes en speciale effecten zijn fenomenaal.
De acteurs zijn goed gecast en Tim Roth zet een meesterlijke slechterik neer.

En dan vergeten we nog bijna: Zorro, The Avengers, Miami Vice, Charlie's Angels, Mission: Impossible, The X-Files, Starsky & Hutch, Are You Afraid of the Dark?, Star Trek, SpongeBob Squarepants enz.

Welke serie verdient volgens jou een filmbewerking?

Ontdek het Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.