Menu
Blog

Alles wat je moet weten over de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip3

Tech

De Galaxy Z Flip 3 is de opvolger van de Galaxy Z Flip die in februari 2020 werd gelanceerd. Wat deze smartphone zo bijzonder maakt, is dat hij een plooibaar mechanisme heeft. Dichtgevouwen lijkt hij op een kleine vierkante telefoon of een stijlvol poederdoosje. Plooi je hem open, dan verschijnt er een prachtig scherm van 6,7 inch.

11.01.2023 Cédric Godart

Inhoudsopgave

Galaxy Z Flip 3: kennismaking

Het moet gezegd worden: de eerste kennismaking met de nieuwe Galaxy Z Flip is nog steeds erg overtuigend. De afwerking is nog steeds onberispelijk, waardoor deze telefoon een hoogwaardige indruk maakt en heel anders is dan wat we de afgelopen jaren gewend zijn te testen.

Het grote scherm met een diagonaal van 6,7 inch heeft een piepkleine rand van enkele millimeters, wat waarschijnlijk een langere levensduur garandeert van het mechanisme om het scherm in en uit te klappen. De belangrijkste troef is dat hij dichtgevouwen 72 mm op 8,6 cm meet en 16 mm dik is. Je kan hem dus makkelijk in je zak steken. Ook zijn gewicht blijft binnen de perken: iets meer dan 180 gram.

Opengeklapt wordt hij robuuster en meet hij 16,6 cm, terwijl hij dan nog maar 7 mm dik is. Bediening met één hand is mogelijk, maar niet altijd aan te raden of prettig.

Top, ik wil de Galaxy Z Flip 3

Wanneer komt de Samsung Galaxy Z Flip 3 uit in België?

De lanceringsdatum van de Galaxy Z Flip 3 is voorzien op 27 augustus 2021

Een beter scherm

De Galaxy Z Flip 3 heeft 2 schermen: een groot intern scherm en een klein extern scherm wanneer hij is ingeklapt.

Het nieuwe model behoudt een 6,7 inch groot hoofdscherm dat qua afmetingen identiek is aan het vorige model, maar wel veel performanter en helderder is, aangezien het AMOLED is en een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz kan bereiken. Het 21:9-bioscoopformaat is een echte streling voor het oog, vooral wanneer je video's of foto's bekijkt. Het hoofdscherm is gemaakt van Gorilla Glass Victus, waardoor het dubbel zo krasbestendig is.

Het tweede scherm meet 1,9 inch. Dat is inderdaad klein, maar groot genoeg om basisinformatie of widgets weer te geven die speciaal voor dit toestel werden ontworpen. We hebben het hier over de zogenaamde Cover Screen Widgets, waarmee je bijvoorbeeld je berichten kan bekijken en beantwoorden of je muziek kan bedienen.

Is hij 5G-compatibel?

Ja, in tegenstelling tot het eerste model van 2020, is de nieuwe Z Flip 3 compatibel met 5G zodra het beschikbaar wordt voor klanten van Orange België.

De nieuwe Z Flip3 is ook meteen compatibel met bellen via wifi (VoWIFI) en via 4G (VoLTE) op het netwerk van Orange België.

Klinkt goed: toon mij de Galaxy Z Flip3

Is hij krachtig?

Samsung heeft de nieuwe Z Flip 3 voorzien van een Snapdragon 888-processor van 5 nm. Je kan dus rekenen op prestaties die niet moeten onderdoen voor wat je in 2021 verwacht van een high-end smartphone.

Met 8 GB RAM-geheugen zou je zoveel applicaties kunnen toevoegen als je wilt zonder dat het toestel trager wordt.

Welke batterij en autonomie?

De Galaxy Z Flip3 heeft een batterij van 3,300 mAh (ongewijzigd), wat een autonomie van een volledige dag oplevert, maar met aangekondigde optimalisaties in het energieverbruik. Samsung voorziet snelladen via de kabel (25W), maar ook draadloos (15W).

Is hij waterdicht?

Ja, in tegenstelling tot zijn voorganger is de Z Flip 3 IPX-8-gecertificeerd. Hij is dus water- en spatwaterdicht. De Z Flip3 zal het eerste plooibare model zijn met deze certificering. Let wel, hij is niet stofbestendig: neem hem dus niet mee naar een werf!

Foto en video: hoe goed is de Galaxy Z Flip 3?

Het cameragedeelte was niet het sterkste punt van de eerste Z Flip, maar deze keer heeft Samsung dit onderdeel aanzienlijk verbeterd om zijn smartphone fotomogelijkheden te geven die de meer geavanceerde modellen waardig zijn. De Z Flip 3 krijgt dan ook een perfecte combinatie van twee 12-megapixelsensoren mee, waarvan één ultragroothoeklens. Voor de selfiecamera (in de vorm van een rond gaatje) is dat 10 megapixels.

Hoewel er slechts twee externe camera's zijn, heeft Samsung tal van verbeteringen aangebracht aan het fotogedeelte, in het bijzonder dankzij artificiële intelligentie bij de verwerking van de opname. Het resultaat is erg geslaagd in de portretmodus. Het is ook mogelijk om delen van een foto te wissen met de optie 'Object Eraser'. Kortom, op het vlak van fotografie is de Z Flip 3 een grote stap voorwaarts in vergelijking met het vorige model.

Ook de selfies en selfievideo’s werden geoptimaliseerd voor meer realistische videogesprekken en portretten. De telefoon kan bovendien worden uitgeklapt in een hoek van 90 graden om op een erg comfortabele manier videogesprekken te voeren.

Welke kleur krijgt de Z Flip 3 (2021)?

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is verkrijgbaar in:

  • Phantom Black (zwart)
  • Cream (crème) enkel in onze eshop

Ik heb gekozen: ik wil de Galaxy Z Flip 3 pre-orderen

Welke versie van Android op de Z Flip 3?

Samsung biedt de nieuwe Galaxy Z Flip3 aan met Android 11 en de One UI 3.1-interface. De fabrikant heeft One UI geoptimaliseerd zodat het zich aanpast aan de applicaties wanneer het scherm is ingeklapt, in een rechte hoek staat of volledig is uitgeklapt. Het is dus mogelijk om het scherm te splitsen en zo twee applicaties te gebruiken. De weergave is natuurlijk en multitasking wordt ten volle benut.

Hoeveel zal de Z Flip 3 kosten?

De Samsung Galaxy Z Flip 3 kost € 849,95 voor 256 GB. Je kan hem kopen in onze eshop of in je dichtstbijzijnde Orange-shop.

Z Flip 3: promo

Als je je Galaxy Z Flip 3 koopt, kan je een aanzienlijke korting krijgen, waardoor de prijs nog slechts € 649,95 bedraagt. Je moet in dat geval wel kiezen voor het Go Extreme-abonnement (€ 200). 

Bezoek onze eshop of je dichtstbijzijnde Orange-shop om je Z Flip 3 te kopen.

Wist je dat? Je oude gsm is geld waard!

Heb je beslist om voor de gloednieuwe Samsung Galaxy Z Flip3 te gaan? Super, maar vergeet niet dat je oude smartphone nog geld waard is. Meer weten? Lever dan je oude gsm bij ons in via Retour. Wij bezorgen hem dan aan de organisatie Recupel, die 99% van je toestel zal recycleren. Het goede nieuws is dat deze korting bovenop de voordelen komt die je krijgt als je je smartphone vooraf bestelt!

Vertel eens: hoe engageert Orange zich voor duurzame ontwikkeling? 

Conclusie: voor- en nadelen van de Galaxy Z Flip3

Laten we de voor- en nadelen van de gloednieuwe Z Flip3 voor 2021 eens op een rijtje zetten:

De voordelen van de Z Flip3

  • makkelijk mee te nemen formaat wanneer hij dichtgeplooid is
  • meer vermogen en betere camera's
  • tweede scherm met handige widgets

De nadelen van de Z Flip3

  • de autonomie van de batterij is beperkt tot 1 dag
  • niet bestand tegen stof, enkel tegen water

Lees ook:

️ De fantastische Galaxy Z Fold 3 van Samsung komt eraan: alles wat je moet weten
▶️ Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra: welk model kies je in 2021?
▶️ Samsung Note 20 Ultra: alles wat je moet weten
▶️ Samsung Galaxy S20, S20 FE, S20+ en S20 Ultra: welk model kiezen?

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.