Menu
Blog

Samsung Galaxy S4 : de geruchten

Tech

08.03.2013 Cédric Godart

Met nog minder dan een week te gaan voor de lancering van de volgende Samsung smartphone stapelen de geruchten zich snel op. Kan de Samsung Galaxy S4 de iPhone 5 overtreffen?

Volgens de geruchten wordt het in ieder geval indrukwekkend : een groter scherm, fantastische nieuwe functies, een ander design, …We overlopen even de belangrijkste roddels!

Eye Tracking

Dankzij geavanceerde eye tracking technieken zou Smart Scroll je toelaten om door een tekst te scrollen zonder je vingers te gebruiken. Hoe? De Galaxy S4 zou de bewegingen van je ogen tracken en zo de snelheid van het scrollen automatisch aanpassen.

Smart Pause lijkt dan weer een leuk handigheidje wanneer je graag video’s bekijkt. Leidt iemand je aandacht af en kijk je even op? Dan stopt de video. Cool, hé?

Onder de motorkap

Hier verwachten we weinig verrassingen: een 5 inch scherm met Full HD 1080 pixels lijkt al vast te liggen. Wat de processor betreft mogen we een Exynos 5 Octa verwachten en dat de nieuwe smartphone op Android 4.2 Jelly Bean zal draaien, daar twijfelen we niet aan.

Wat foto’s betreft zou de S4 uitgerust zijn met een camera van 13 MP (waarmee je zonder problemen Full HD videos kan maken) en vooraan een camera van 2.1 MP.

Een sober design

Terwijl de Samsung Galaxy S3 gekend staat om zijn ronde vormen zou de S4 een rechthoekiger design krijgen, vergelijkbaar met de Galaxy S2. Volgens de geruchten zou het opnieuw gaan om een plastic cover, lekker licht dus.

Natuurlijk gaat het hier maar om geruchten, voor het officiële nieuws zullen we nog nog moeten wachten tot de officiële presentatie op 14 maart in New York. Wij hopen vooral dat Samsung nog enkele verrassingen achter de hand heeft!

De verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen sinds Samsung een teasing video online plaatste waarin ze het zelf hebben over het “meest opmerkelijke product sinds kleuren-TV”.

Wat verwacht jij van de nieuwe Samsung smartphone?

UPDATE: De Samsung Galaxy S4 is gearriveerd! Benieuwd? Bekijk hier alle details!

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.