Menu
Blog

Ontdek de superpower van de Samsung Galaxy S10 Lite!

Tech

In deze review kom je alles te weten over de Samsung Galaxy S10 Lite. Zin om een smartphone te kopen? Geniet van onze promo en bespaar op de prijs van je S10 Lite!

12.03.2020 Maité Delgado

Ga rechtstreeks naar: 

10 jaar Samsung Galaxy S

Exact 10 jaar voor de Galaxy S10 bracht Samsung het eerste gelijknamige model op de markt: de Galaxy S. Eén decennium later pakt Samsung uit met maar liefst vier S10 smartphones: Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy S10 Plus en de Galaxy S10 Lite.

Spoiler alert: elke S10 is gewoonweg verbluffend! En met z’n keramische achterzijde onderscheidt de S10-familie zich echt van zijn voorgangers.

Dat maakt van de Samsung S10 trouwens ook de perfecte cadeautip om jezelf (of iemand anders) te verwennen met een nieuwe smartphone! Bovendien profiteer je tot en met 1 februari 2021 van een extra aantrekkelijke prijs op de Samsung Galaxy S10 Lite.

  • Koop ‘m voor slechts 9 €  met de optie Smart Data 2 GB en een abonnement Go Plus, Go Intense of Go Unlimited in een Orange shop in je buurt of online in de Orange eshop.

Yes, toon mij de Samsung S10 Lite!

Benieuwd wat de Samsung S10 zoal kan? Blijf lezen, we vertellen je er alles over in deze review!

De Samsung Galaxy S10 in een notendop

De Samsung S10 laat je kiezen uit 4 modellen en dit zijn de voornaamste verschillen:

  • Galaxy S10e: 5,8 inch, 2 camera’s achteraan (16MP + 12MP), 128 GB opslagruimte en batterij van 3.100 mAh;
  • Galaxy S10 Plus: 6,4 inch, 3 camera’s achteraan (16MP + 12MP + 12MP), 128 GB tot 1 TB opslagruimte en batterij van 4.100 mAh;
  • Galaxy S10: 6,1 inch, 3 camera’s achteraan (16MP + 12MP + 12MP), 128 GB tot 1 TB opslagruimte en batterij van 3.400 mAh.
  • Galaxy S10 Lite: 6,7 inch, 3 camera's achteraan (48MP + 12MP + 5MP), 128 GB opslagruimte en batterij van 4.500 mAh

Niet genoeg opslagruimte? Voeg dan tot 512 GB extra toe met een extern microSD-kaartje.

In tegenstelling tot de andere 3 modellen, wordt de Galaxy S10 Lite bovendien meteen gelanceerd met Android 10 in plaats van Android 9. De One UI-interface ligt er bij alle toestellen als een laagje bovenop. Deze interface dankt zijn succes aan TouchWiz en is nu nog eenvoudiger, intuïtiever en homogener dan bij de vorige toestellen.

Geniet van super AMOLED-schermkwaliteit

Het Infinity-O scherm gebruikt Super AMOLED-technologie. Op die manier bedekt Samsung meer van de voorzijde van de smartphone om zo zoveel mogelijk ruimte aan het scherm toe te kennen. De “notch” of inkeping? Die is verdwenen.

Daarnaast werden ook de vingerafdrukscanner en irissensor (voor gezichtsherkenning) onzichtbaar in het scherm verwerkt. Wij konden deze sensor al testen op de prototypes van de S10. Hoewel de onzichtbare biometrische technologie nog in haar kinderschoenen staat, moeten we eerlijk toegeven dat het toestel je veel sneller (en betrouwbaarder) herkent dan vergelijkbare Chinese modellen.

En nu we het toch hebben over het scherm: de Samsung Galaxy S10 Lite pakt uit met een 6,7 inch display. Da’s echt ideaal voor fans van mobile gaming en esports!

Say no more, ik wil een Samsung S10 Lite!

Stream en download zoals nooit tevoren met de S10 Lite

Geen enkele andere smartphone die in België te koop is, biedt zo verfijnde verbindingsmogelijkheden als de Samsung Galaxy S10 Lite.

Ten eerste voelt de S10 Lite zich perfect thuis op de Wifi 6-netwerken. Met een compatibele modem of router haal je zo binnenshuis gemakkelijk een snelheid van 5 Gbps. Ideaal om films, series en mobile games te streamen, dus!

En buitenshuis? Daar geldt hetzelfde voor je 4G-verbinding: de S10 Lite kan 4G-netwerken van categorie 20 aan. Dat wil zeggen dat zodra de netwerken in België aangepast zijn, de verbindingssnelheid kan oplopen tot 2 Gbps. En dan is er ook nog de Bluetooth 5 en de ultrasnelle GPS-chip! Kortom, met de Samsung Galaxy S10 Lite heb je op dit domein het meest geavanceerde toestel in handen.

Ook aan draadloos opladen heeft de fabrikant de nodige aandacht besteed. Het opladen zelf verloopt sneller dan vroeger én je kan het toestel gebruiken als energiebron. Met je eigen Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus, Galaxy S10 Lite of Galaxy S10e kan je dus perfect je Galaxy Buds oortjes, je slimme horloge of zelfs een andere Galaxy opladen.

Leef je uit met de 45 MP camera van de Galaxy S10 Lite

Samsung hamerde erop tijdens de individuele presentaties van de Galaxy S10: in 2019 kan je je smartphone als professioneel fototoestel gebruiken. En die belofte maakten ze waar.

Het merk verwijst daarvoor naar eigenschappen als Dual Pixel en Dual Aperture en schuift nog meer technische hoogstandjes naar voren, zoals bijvoorbeeld het ultragroothoekobjectief van de Samsung S10, Samsung S10 Plus en Samsung S10 Lite.

Daarnaast is het toestel ook uitgerust met een gezichtshoek van 123 graden (evenveel als het menselijk oog) voor landschapsfoto’s en panorama’s. Om met vaste hand te filmen introduceert Samsung de “Super Steady”-modus: digitale stabilisatie voor bewegende taferelen zoals sport, dans, acrobatie, …

Zowel de Samsung S10 Plus als Samsung S10 Lite hebben drie lenzen aan boord. Bij de eerste twee gaat het om een groothoek van 16 megapixel en telkens 12 megapixel voor de standaardlens en telelens. De Samsung Galaxy S10 Lite pakt zelfs uit met een verbluffende 45 MP ultra wide camera! Daarmee ga je echt de mooiste foto’s trekken voor je social media!

Whoa, inderdaad! De S10 Lite is echt iets voor mij

Van frontcamera gesproken: sommige Chinese merken laten die uitschuiven als je hem nodig hebt. Niet bij Samsung. Zij maken gewoon een gaatje in het scherm voor de camera. Toch valt het echt nauwelijks op – ook al omdat het scherm 94% van de voorzijde opvult. Dat gezegd zijnde: de dubbele frontcamera op de Samsung S10 Plus voelt voor ons minder discreet.

Laat je verrassen door de artificiële intelligentie

De fabrikanten hebben een nieuw terrein ontdekt om met elkaar in de clinch te gaan: artificiële intelligentie of AI. In de Samsung Galaxy S10 Lite zit die zelfs op de meest onverwachte plekken, zoals bijvoorbeeld de wifi.

De Galaxy S10 garandeert bijvoorbeeld een ononderbroken verbinding door onmerkbaar heen en weer te schakelen tussen wifi en 4G. En als een wifi-verbinding risico zou kunnen opleveren, krijg je meteen een waarschuwing.

Andere voorbeelden waarom deze smartphone de titel “slim” dubbel en dik verdient: hij optimaliseert automatisch het batterijverbruik, het geheugen en zelfs de temperatuur van het toestel op basis van je gebruik.

Artificiële intelligentie is zelflerend en speelt dus steeds beter in op jouw wensen. Het toestel past zich onmerkbaar aan je gedrag en gewoonten aan met voorgeprogrammeerde of gepersonaliseerde aanbevelingen. En het automatiseert je routines, met aparte instellingen voor bijvoorbeeld “autorijden” of “voor het slapengaan”.

De kracht van AI komt pas goed tot zijn recht als je foto’s neemt. Dat hebben Huawei en Apple met zijn iPhone XS trouwens al eerder ontdekt. Je maakt dus foto’s van een onberispelijke kwaliteit zonder manueel de geavanceerde instellingen van het fototoestel aan te raken.

Zo herkent de “Scene Optimizer” het tafereel dat je wilt fotograferen en brengt het beter in beeld. De functie “Shot Suggestion” geeft je tips voor betere composities, zodat je handiger wordt bij het kadreren van je opnames.

Ontdek ook onze unboxing van de Samsung S10 en de Samsung S10+ op YouTube.

Ik ben overtuigd! Toon mij de Samsung S10 Lite!

Nieuwe smartphone? Verkoop je oude!

Heb je een oude Samsung of een andere smartphone die je niet langer nodig hebt? En zou je wat geld kunnen gebruiken om de nieuwe Samsung S10 Lite te kopen? Met Orange BuyBack kan je bij ons je oude gsm bezorgen. Wij geven je oude toestel aan Recupel en die recycleren maar liefst 99% van je toestel. In ruil krijg je van ons een waardebon die kan oplopen tot wel 500 euro! Kortom, win-win voor iedereen.

Het overnamebedrag is afhankelijk van het merk en model van je oude gsm, maar kan oplopen tot € 500. Minder betalen voor je nieuwe smartphone, dat klinkt leuk, toch?

Top, ik wil mijn oude gsm laten recycleren.  Super, vertel me meer over een groener Orange!

Lees ook:

▶️ Nieuwe iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max: welke kiezen?
▶️ Complete review van de Xiaomi Mi 10T 5G: de ideale smartphone van het moment?

▶️ Onze complete review van de OPPO Reno4 5G smartphone

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!