Samsung Galaxy A70: een zwaargewicht tegen een klein prijsje

Je vraagt je af waarmee de grote kleppers ons nog kunnen verrassen.

Met deze nieuwe A70 Galaxy van Samsung bijvoorbeeld. Hij is supergroot. En tegen deze prijs – we zeggen het maar meteen – heeft hij niet veel concurrentie.

05.02.2020
Door Simon V

De sterke punten van de Galaxy A70

Een korte samenvatting:

  • een reusachtig scherm van 6,7 inch - Full HD+
  • 3 camera’s aan de achterzijde: 32 + 8 + 5 megapixels
  • ultrasnel opladen met 25 Watt
  • een krachtige batterij van 4500 mAh

Het scherm van de Samsung A70 is met zijn 6,7 inch (dat is 17 cm) het grootste in de A-reeks. De druppel- of V-vormige uitsparing voor de multicamera kreeg een plaatsje vooraan, waar hij niet in de weg zit. Ondanks zijn afmetingen steek je de Galaxy A70 met zijn eerder lange dan brede 20/9-beeldverhouding, zoals bij Sony, toch onopvallend in je binnenzak.

Android 10 update

Op de Samsung Galaxy A70 is Android 9.0 geïnstalleerd, maar een update naar Android 10 is normaal gepland voor dit jaar. De One UI-interface is veel gebruiksvriendelijker en logischer opgebouwd, zodat je gemakkelijk kan denken dat je een veel duurder toestel in je handen hebt. En dat is goed nieuws! Samsung is erin geslaagd om een veel overzichtelijkere en eenvoudigere interface te creëren dan vroeger.

Yes, ik wil de Samsung Galaxy A70!

Drievoudige camera op de Galaxy A70

Ook de camera is fors verbeterd ten opzichte van zijn voorganger van vorig jaar. De Galaxy A70 heeft drie sensoren aan boord, met ledflash:

  • main camera:  32 MP, f/1.7, PDAF;
  • aanvullende camera’s:
    • 8 MP, f/2.2, 12 mm (ultra-wide camera)
    • 5 MP, f/2.2 (depth camera).

Het resultaat? Verbluffend, zeker tegen deze prijs. Ook bij minder licht zijn de foto’s, ook portretten, meer dan geslaagd. Het toestel herkent tot 19 verschillende taferelen en past de instellingen daaraan aan. En dat doet hij haast foutloos.

De frontcamera doet het met zijn 32 megapixels verbluffend goed. Met capaciteiten van f/2.0 et 0,8µm zijn gezichten vrij waarheidsgetrouw. Wat vlak misschien, maar over het algemeen flatterend.

De video’s zijn in 4K met 30 beelden per seconde. Ook slow motion behoort tot de mogelijkheden, maar dan wel in HD. Ook hier zijn de resultaten vrij verbluffend voor zo’n kleine prijs.

Grote batterij met grote capaciteit

De A70 heeft het echt allemaal: een snellere 4G-modem, wifi 5, Bluetooth 5 met laag verbruik en een batterij van 4500 mAh die tot wel 2 dagen meegaat. Moet je hem plots toch opladen, dan gaat dat dankzij de snellader van 25 Watt verbluffend snel: één uurtje en de batterij is helemaal opgeladen.

Ook op de processor hebben we niets aan te merken: de Snapdragon 675 met octa core en 6 GB RAM doet wat hij moet doen. Hij werkt samen met een Adreno 612 grafische kaart. De smartphone werkt vlekkeloos en wordt niet te warm. Ook op vlak van opslagcapaciteit zien we een grote verbetering: 128 GB (en tot 512 GB extra met een geheugenkaart).

Samsung A70: prijs

De Samsung Galaxy A70 128 GB is verkrijgbaar in het zwart voor de prijs van 349,95 € zonder abonnement.

Koop je hem liever in combinatie met een abonnement? Dan kan hij van jou zijn voor de prijs van 9 € in combinatie met de optie Smart Data 1 GB voor 15 €/maand en een Go-abonnement naar keuze.

Yes, ik wil de Samsung Galaxy A70 Toon mij andere smartphone-promo's

De Samsung Galaxy A70 in actie

YouTube Vlogger Samir Korbi aka UP2D8 en Digital Media Evangelist Vincent Buyssens pakten hem uit. Ontdek snel wat ze ervan vinden!

Yes, ik wil de Samsung Galaxy A70