Alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy A30s

De concurrentie tussen de goedkope smartphones wordt steeds heviger. Zoek jij ook een prijs-kwaliteitverhouding op het hoogste niveau? Dan is de Samsung Galaxy A30s zeker iets voor jou.

03.01.2020
Door Simon V

De Galaxy A30s, die nog maar enkele weken geleden werd voorgesteld, is een verbeterde versie van de Galaxy S30. Zijn scherm bedekt vrijwel de hele voorkant, achteraan zitten drie fotosensoren gegroepeerd en de vingerafdruksensor is in het scherm verwerkt. Het krachtige toestel ziet er verleidelijk knap uit.

Pluspunten

  • Scherm van 6,4 inch
  • Drievoudige camera 
  • Camera op de voorkant van 16 megapixel (druppelvorm) 
  • Vingerafdruksensor in het scherm geïntegreerd
  • Krachtige batterij (4.000 mAh)

▶️ Yes, ik ben al overtuigd van de Samsung Galaxy A30s!

Goede ergonomie

De A30s ziet er bijzonder strak en knap uit voor een toestel van deze prijsklasse. Samsung zelf heeft het over prisma-uitstraling. Hij heeft een vloeiende vormgeving en ligt comfortabel in de hand, ondanks zijn afmetingen (15,85 bij 7,5 cm). De glossy, dynamisch veranderende afwerking heeft een holografisch patroon.

Drie camera’s achteraan

Een toestel voor deze prijs met drie fotosensoren is zeldzaam. Samsung combineert vernuftig een primaire camera van 25 megapixel met een groothoekobjectief (123°) van 8 megapixel en een dieptecamera van 5 megapixel voor professioneel ogende portretten.

Overdag zijn de resultaten werkelijk oogstrelend, vooral bij portretten. Bij voldoende licht vallen vooral de schitterende kleuren op. Ook ’s nachts maakt het toestel veel betere opnamen dan je zou verwachten. Een beetje experimenteren met de foto-instellingen levert kwaliteitsvolle resultaten op. 

Vingerafdruksensor in het scherm

Ook de hightech biometrische identificatie van de Galaxy A30s verwacht je eerder op een veel duurder topklassetoestel. De vingerafdrukscanner is immers rechtstreeks in het scherm ingewerkt. Wij hebben ondervonden dat hij even snel en efficiënt reageert als een sensor op de achterkant. Een beetje vaker het scherm reinigen kan natuurlijk geen kwaad …

Selfie Focus zet jou op de voorgrond

De resolutie van de selfiecamera op de voorkant is opgedreven tot 16 megapixel en dat merk je. Bovendien krijgen je portretten veel meer diepte met de Selfie Focus, die de achtergrond rond je gezicht subtiel vervaagt. Dat levert prima beelden op, maar zorg wel voor voldoende omgevingslicht.

Krachtige prestaties

De Galaxy A30s beschikt over een octacore-processor en 4 GB aan RAM-geheugen. Standaard bedraagt het opslaggeheugen 64 GB, maar dat breid je gemakkelijk uit met een extra SD-kaartje, tot 512 GB. Games, foto’s, video’s, series, … ook na verscheidene dagen intensief gebruik konden we het toestel op geen enkele vertraging of hapering betrappen. 

Gebruiksduur en snel opladen

De batterijcapaciteit is één van de troeven van dit toestel. Bij matig intensief gebruik kom je gemakkelijk 2 dagen ver met één lading. Laden gaat snel (met 15 W), zodat je na nauwelijks 30 minuten in het stopcontact alweer voor vele uren energie hebt. Een lege batterij volledig laden duurt niet langer dan 90 minuten.

Android 9 en One UI

De Galaxy A30s wordt meteen geleverd met de nieuwste versie van Android 9 Pie, inclusief alle veiligheidsupdates. De OneUI-interface harmoniseert de menu’s en interfaces van alle Samsung-toestellen die je gebruikt. Night Mode maakt het toestel nog aangenamer in het gebruik (en laat de batterij langer meegaan).

Android 10 voor binnenkort

De upgrade naar Android 10 is gepland voor eind 2019 of begin 2020 - de datum moet nog worden bevestigd - en komt samen met de nieuwe OneUI 2.0-interface. Je geniet dan een verbeterde interface (icoontjes, menu’s, volumeregeling), een nieuwe, meer intuïtieve camera-app, een beter toestelonderhoud, beheer van schermtijd en “digital wellbeing” en nieuwe navigatiegebaren.

De Samsung A30s kopen

De Samsung Galaxy A30s is beschikbaar in onze eshop voor de prijs van 229,99 € zonder abonnement. Je kiest uit twee kleuren: zwart of wit. In combinatie met een abonnement vanaf Dolfijn Smartphone is hij van jou voor 9 €.

Yes, ik wil de Samsung Galaxy A30s nú kopen! Toon mij alle promo's